Prijeti li Istri val otpuštanja: Čeka se »presuda« za Rockwool, Holcim pregovara sa Sindikatom, sa TPS-a na Zavod

Prijeti li Istri val otpuštanja: Čeka se »presuda« za Rockwool, Holcim pregovara sa Sindikatom, sa TPS-a na Zavod

30.1.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Iako će najnoviji podaci o stanju nezaposlenosti na Poluotoku javnosti biti dostupni tek sredinom veljače, već je iz zadnjih izvješća pulske službe Hrvatskog zavoda za zapošljavanje vidljiv porast nezaposlenosti u Istri. Naime, u prosincu je evidentirano 6.169 nezaposlenih, što je čak 488 više nego mjesec ranije; statistički gledano, to je povećanje od značajnih 8,6 posto. Na Zavod se krajem prošlog mjeseca javilo 1.026 nezaposlenih, što je 20 posto novoprijavljenih osoba više nego u prosincu 2007. godine.


Očito se financijska kriza prelila i na istarsko gospodarstvo, koje u jeku recesije počinje osjećati prve konkretne posljedice. Neke su tvrtke zbog smanjenog opsega posla i financijskih problema prisiljene radnicima zahvaliti na suradnji. Iako nitko ne želi govoriti o otkazima pa radije koriste blaži termin »restrukturiranje radnih mjesta«, jasno je da ni »liderska« Istra neće biti pošteđena vala otpuštanja i većeg priljeva nezaposlenih na burzu rada.

 

Čeka se »presuda« za Rockwool

Zbog problema s uporabnom dozvolom čeka se i što će biti s 400-tinjak radnika Rockwoolove tvornice kamene vune. Uzmemo li u obzir da svaki radnik u prosjeku živi u tročlanoj obitelji, lako je izračunati da bi stopiranje Rockwoolovog pogona moglo ugroziti egzistenciju 1.200 stanovnika Pićanštine i okolnih mjesta. Stranice novina sve više pune napisi o otkazima pa smo tako krajem prošle godine pisali o gašenju proizvodnje u Pazin Textilesu, gdje je podijeljeno 75 otkaza. Spekuliralo se da je razlog otpuštanja kriza, koja se uvukla i u pore tekstilnog sektora, kao i nemogućnost konkuriranja dalekoistočnoj industriji.
Prisjetimo se i najavljene sanacije i restrukturiranja Purisa, što također u dogledno vrijeme ne isključuje i smanjivanje broja radnika u tom poduzeću, a otkazi izgleda neće zaobići ni Središte pošta Pazin, o čemu smo također pisali krajem prošle godine, kad se spekuliralo o brojci od 30-ak radnika koji bi mogli izgubiti posao.


Kriza je očito uzdrmala i magnatski T-HT, jer kako potvrđuje sindikalni povjerenik Hrvatskog sindikata telekomunikacija Goranin Gradaščević, Uprava te tvrtke za ovu je godinu najavila proglašavanje tehnoloških viškova. Iako se još ne zna u kojim će dijelovima Hrvatske biti podijeljeni otkazi i o kojem se broju radnika radi, Gradaščević napominje da ni 120 radnika u Istri vjerojatno neće biti pošteđeno. Naglašava da bi za njih bilo povoljnije da im se već sada dade informacija u kojem se statusu nalaze, no to će, tvrdi, doznati tek u prvom ili drugom kvartalu ove godine.


Pročelnik pulske službe Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Marko Maršić veli da je točno da se primjećuje porast nezaposlenih, što objašnjava i većim povratkom sezonaca. Smatra da ne treba paničariti jer, tvrdi, zasad nije bilo masovnih otpuštanja. Ipak, postoje određeni nagovještaji da bi ove godine u Istri posao moglo izgubiti 500-tinjak radnika.

 

Višak i u MORH-u

- To još nije sigurno, radi se samo o mogućnosti i informacijama koje dobivaju naši suradnici na terenu, tvrdi Maršić. Spomenuo je otpuštanja u Maistri, Pazin Textilesu, Tvornici duhana Rovinj, Cimosu i Pošti. Po saznanjima pulskog Zavoda, riječ je uglavnom o višku radnika te obustavi ugovora na određeno vrijeme. Najnoviji podaci govore da će viškova biti u podružnici MORH-a u Puli, a na Zavod će se uskoro javiti oko 60 radnika Pazin Textilesa i 30 djelatnika koji bi idućeg mjeseca trebali okončati radni odnos u Ciglani Cerovlje. S obzirom da je petrinjska tvrtka Gavrilović kupila pazinski Puris i Istrakomerc, i tu se govori o mogućim otpuštanjima, ponajprije onih koji su zaposleni na određeno vrijeme, ali službenih potvrda još nema.

Iz labinske Tvornice poljoprivrednih strojeva na Zavod za zapošljavanje javilo se 30-ak radnika kojima nije produžen ugovor na određeno vrijeme.


Tvornica duhana Rovinj i Istragrafika nisu produžile ugovor na određeno vrijeme radnicima koji su i do tri godine bili u radnom odnosu. U Zavodu doznajemo da u TDR-u produženje ugovora nije dobilo 112 radnika, dok je ista sudbina zadesila i 180 sada već bivših zaposlenika Istragrafike, od kojih je već dio novi posao odlučio potražiti putem Zavoda za zapošljavanje. Turistička tvrtka Maistra dosad je kao tehnološki višak otpustila 28 radnika, no kako pojašnjavaju u Zavodu, radi se o dogovoru poslodavca i zaposlenika kojima je malo nedostajalo do mirovine pa su uz dobru otpremninu pristali otići.

 

Promet opada i - kladionicama

Očito opada promet i u nekim kladionicama, o čemu svjedoči otpuštanje osmero radnika u rovinjskoj kladionici Dalco. U umaškom Aluflex packu (bivši Folijaplast) za desetero radnika nije produžen ugovor na određeno vrijeme, a pojavila se i neslužbena informacija da bi dio djelatnika mogla otpustiti i tvrtka Solaris Novigrad u talijanskom vlasništvu, koja se bavi izradom panela i ima 70-ak zaposlenih. Isto vrijedi i za tvrtku Deseelettronica, također u talijanskom vlasništvu, koja izrađuje elektroničke sklopove.


O tome je li recesija utjecala i na njihovo poslovanje te hoće li se i na koji način to odraziti na racionalizaciju radnih mjesta upitali smo i neke vodeće istarske tvrtke. U tijeku su pregovori između Uprave Holcima i Sindikata Istre i Kvarnera te Radničkog vijeća o načinima svladavanja gospodarske krize te mogućim posljedicama. Prije nego Uprava Holcima donese bilo kakvu odluku o eventualnom smanjenju broja zaposlenika, najprije će razgovarati i dogovoriti se sa svojim socijalnim partnerima. Zasad, tvrde, ne postoji konačni dogovor te se pregovori nastavljaju. Napominju da u Hrvatskoj zapošljavaju oko 400 radnika te da svaka tvrtka koja želi ostati konkurentna na tržištu redovito provodi racionalizaciju poslovanja.

Napominju da je Uprava još krajem 2007. godine s prvim nagovještajima financijske krize pripremila plan štednje i povećanja učinkovitosti, po kojem se poslovalo kroz proteklu godinu. Tvrde da i dalje preuzimaju odgovornost prema svim radnicima te pokušavaju osigurati organizacijsku strukturu kojom će moći prebroditi krizu.


U Maistri pretpostavljaju da će sveprisutna gospodarska kriza hrvatski turistički sektor punim intenzitetom pogoditi upravo ove godine, što će dovesti do reduciranja broja zaposlenih. Takav scenarij u Maistri u ovom trenutku nije opcija, napominje predsjednik Uprave Kristian Šustar i dodaje da im je u interesu zadržati postojeća radna mjesta.
- Svi iracionalni potezi u poslovanju, a u to ulazi i reduciranje radne snage nauštrb kvalitete, dugoročno mogu štetiti industriji i najčešće su teško nadoknadivi. Kvaliteta usluge, koja je u krajnjoj mjeri definirana kvalitetnim kadrom, nama je apsolutni imperativ pa bi drastično smanjenje broja zaposlenih bilo neproduktivno i utjecalo bi na zadovoljstvo gostiju.


Važno je stalno ulagati u kvalitetu i ne podleći psihozi krize, a ako se predsezona pokaže uvelike lošijom od prethodne, predstojat će nam dublja racionalizacija troškova. Eventualno smanjenje broja sezonskih radnika bit će zadnja opcija za izlaz iz krizne situacije, rekao je Šustar.
O racionalizaciji radnih mjesta pitali smo i rovinjski TDR, koji nam je umjesto svježih informacija proslijedio tekst objavljen u Glasu Istre krajem prošle godine. Tada smo pisali da će radnici tvornice u Kanfanaru na uobičajeni godišnji odmor, no da će početak godine tvornica nastaviti rad bez 120 djelatnika koji su bili zaposleni na određeno vrijeme.
Kontinuirani rast nezaposlenosti prisutan je i na području Buzeta, koji je pak godinama predvodio po maloj stopi nezaposlenosti. U područni se Zavod javljaju radnici kojima je istakao ugovor na određeno vrijeme ili je tvrtka zbog financijskih razloga bila primorana smanjiti broj radnika. Većina ih dolazi iz poduzeća Drvoplast, Istradom i Drvotim. U turističkoj tvrtki Arenaturist idućih mjeseci ne namjeravaju smanjivati broj zaposlenih.

 

Prodavač i profesor najtraženija zanimanja u prosincu

Tijekom prosinca 2008. godine pulskom Zavodu obratilo se 80 poslodavaca koji su tražili 181 radnika. Prodavač i profesor u srednjoj školi bilo je najtraženije zanimanje. Poslodavci su tražili po 17 prodavača i profesora, a slobodno je bilo i 10 radnih mjesta za zanimanje konobar. Slijede medicinske sestre, kojih se tražilo devet, a poslodavci su nudili i osam radnih mjesta za elektromehaničare. Najviše zahtjeva imala je tvrtka Maslinica iz Rapca, koja je željela zaposliti konobare, kuhare, sobarice i pralje. Uz tu tvrtku »naj« poslodavcima – onima s najviše upućenih zahtjeva – proglašeni su Policijska uprava istarska (13 zahtjeva), Uljanik brodogradilište (12), pulska Opća bolnica (8), Osnovna škola Vladimira Nazora te Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile sa sedam zahtjeva, obje u Pazinu.

 

 

U Hrvatskoj krajem prosinca 240.455 nezaposlenih

Po podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, krajem prošlog mjeseca u Hrvatskoj je bilo evidentirano ukupno 240.455 nezaposlenih osoba, što je za 6.794 (ili 2,9 posto) više nego prethodnoga mjeseca, a 14.029 (ili 5,5 posto) manje nego istoga mjeseca 2007. godine. Gledano na ukupnoj godišnjoj razini registrirana je nezaposlenost 2008. godine nastavila višegodišnju pozitivnu tendenciju kretanja pa je ostvareni prosječni broj nezaposlenih od 236.741 smanjen za 27.707 osoba ili 10,5 posto u odnosu na prethodnu godinu, što znači najvišu godišnju stopu smanjenja nezaposlenosti u zadnjih pet godina.

 

 

Zakon o posredovanju pri zapošljavanju ide na ruku nezaposlenima

Početkom godine startala je primjena Zakona o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti, koji zbog većih naknada definitivno ide na ruku nezaposlenima.

Tako će se primjerice umjesto dosadašnje odredbe da najniža naknada za vrijeme nezaposlenosti iznosi 20 posto prosječne plaće, osobama koje su zadnje dvije godine radile najmanje devet mjeseci isplaćivati naknada u iznosu od 70 posto njihove dotadašnje plaće, u trajanju od 90 dana.


Osobama koje su stekle pravo na dulje razdoblje isplate naknade nakon prvih 90 dana ona će se spustiti na 50 posto plaće koju su primali prije nego što su izgubili posao. Nezaposleni s 25 godina radnog staža imaju pravo naknadu primati 450 dana, dok su prije to pravo imali tijekom 390 dana. Onima s 32 i više godina staža naknada će se trajno isplaćivati u iznosu od 40 posto njihove plaće, odnosno dok ne nađu novi posao ili odu u mirovinu.

 

Foto: U Holcimu traju razgovori između Uprave i sindikata o načinima svladavanja krize i mogućim posljedicama

 

gospodarstvo kriza sindikat rockwool radnici radno mjesto TPS HZZ zavod otpuštanja Holcim