Prijem za nagrađene učenike: 'Znanje je univerzalna vrijednost'

Prijem za nagrađene učenike: 'Znanje je univerzalna vrijednost'

14.6.2024. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

„Već u prvoj minuti moramo vam čestitati i želio bih da sami sebi date jedan pljesak. Stvarno ste zaslužili. Jako vas je puno i mislim da to stvarno nešto govori“, kazao je 14. lipnja, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Labina Borjan  Batagelj, otvarajući prijem za nagrađene učenike labinskih škola.

U Gradskoj knjižnici okupili su se tim povodom učenici ovdašnjih osnovnih škola Matije Vlačića i „Ivo Lola Ribar“, Srednje škole Mate Blažine, Umjetničke škole Matka Brajše Rašana i Centra „Liče Faraguna“, njihovi mentori te ravnatelji, odnosno svi koji su tijekom školske godine ostvarili zapažene rezultate na županijskim i državnim smotrama, i to osvojivši prva tri mjesta na županijskim natjecanjima, ili sudjelujući na državnim smotrama. Bilo je tu onih koji su se ostvarili na području sporta, kreativnim i drugim područjima, a od Grada su kao nagradu dobili zahvalnice i izlet na Mali Lošinj.

U ime gradonačelnika Valtera Glavičića i Grada Labina prisutne je pozdravila i svima čestitala zamjenica gradonačelnika Federika Mohorović Čekada.

„Danas je vaš dan. Danas je Grad Labin odlučio, kao i svake godine, simbolički organizirati ovaj prijem za najuspješnije učenike svih naših škola. Prije svega, čestitke svakome od vas na trudu, zalaganju, volji, želji, svemu onome što radite tijekom cijele godine. I rezultati, naravno moraju doći sami od sebe kao najljepša nagrada“, kazala je zamjenica Mohorović Čekada i nastavila:

„U doba kad Instagram i Tik-tok promiču možda neke vrijednosti koje nekad mi nismo promicali, i u doba kada je znanje dosta nisko na listi prioriteta, kao lokalna zajednica moramo raditi na promociji znanja kao univerzalne vrijednosti među mladima, kao ono što vam nitko nikada ne može oduzeti. Sada vam možda te riječi ne znače puno, ali kada odrastete, sigurno ćete biti našeg mišljenja“, zaključila je zamjenica gradonačelnika dodavši da će idući prijem, zbog brojnosti uspješnih učenika, možda morati biti u sportskoj dvorani.

prijem nagrađeni učenici