Prijem u povodu jubilarnog susreta raških i talijanskih nogometnih veterana

Prijem u povodu jubilarnog susreta raških i talijanskih nogometnih veterana

15.6.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Nogometni veterani "Raše" proteklog su vikenda obilježili jubilarni 50. susret, odnosno 25 godina suradnje, s vršnjacima iz kluba "Pietro Zorutti" iz grada San Giovanni di Natizione (provincija Udine). Tim je povodom na trgu ispred sjedišta Općine Raša svečani prijem upriličila općinska načelnica Glorija Paliska Bolterstein.
 
Načelnica je nogometašima čestitala jubilej, istaknuvši da su dokazali da znaju kako održavati ovakvo prijateljevanje kao iznimnu vrijednost koju će Općina uvijek biti spremna podupirati.

"Nikad nam nije bio važan rezultat, nego je uvijek u prvom planu druženje, upoznavanje kulture i tradicije", napomenuo je Jakov Modrušan, predsjednik veterana "Raše", koji se nada da će suradnja biti proširena i na boćarske klubove te kulturnoumjetnička društva. Modrušan se prisjetio i inicijatora suradnje s "Pietro Zoruttijem" - Renata Martinčića, Tonija Frankovića i pok. Rudolfa Lebana.

U kulturnom programu nastupili su članovi RKUD-a "Raša" Moris Šumberac, Antonio Kos, Rafaela Blažina i Adriana Miletić, a goste je s rudarskom prošlošću Raše u kratkoj šetnji naseljem upoznao prof. Tullio Vorano.
 
 
rasa.hr
 
 

nogomet veterani prijem općina raša rkud rudar raša San Giovanni di Natizione glorijapaliska bolterstein