Prijem kod župana za labinske srednjoškolske državne prvakinje Alisu Ivašić i Adrianu Miletić

Prijem kod župana za labinske srednjoškolske državne prvakinje Alisu Ivašić i Adrianu Miletić

7.7.2016. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

U ponedjeljak 4. srpnja 2016. u prostorijama Circola u Puli župan Valter Flego i pročelnica za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patricia Smoljan upriličili su svečani prijem za učenike, mentore i ravnatelje osnovnih i srednjih škola i učeničkih domova Županije istarske koji su osvojili PRVO mjesto na državnim natjecanjima u šk.g. 2015.-2016.

Naše je ovogodišnje laureate predvodio ravnatelj Čedomir Ružić, mentorica Alida Blašković Koroljević sa svojom učenicom Alison Ivašić, prvakinjom natjecanja iz vizualnih umjetnosti i dizajna te mentorice iz njemačkog jezika Elvijana Frančula Tenčić i Kristina Radović Miletić sa učenicom Adrianom Miletić pobjednicom ovogodišnjeg talent-show "Max sucht den Superstar" .

 

Istarski župan Valter Flego nagradio je 77 istarskih učenika i 24 mentora za osvojena prva mjesta na državnim natjecanjima po pojedinim predmetima i na sportskim natjecanjima. U prigodnom govoru istaknuo je važnost postignutih rezultata te pozvao učenike da nastave širiti znanje i da se bave sportom, jer će tako sutra biti u mogućnosti birati poslove koji su im primjereniji. Naglasio je da će Županija nastojati omogućiti sportsku i školsku infrastrukturu, ali i ljude koji su važniji od građevina. Na koncu se zahvalio svima koji rade s učenicima, od mentora, profesora i roditelja.


Na državnim natjecanjima po pojedinim predmetima natjecalo se 97 učenika srednjih škola i 175 iz osnovnih škola, a na sportskim natjecanjima 7.940 učenika, od toga ih je 161 nastupilo na državnim natjecanjima. Nagrađeno je 18 srednjoškolaca, najviše njih iz Buja (8), potom iz Pule (3), te po dva iz Labina, Pazina i Rovinja i jedan iz Poreča.


Preuzimanje:
Popis državnih prvaka osnovnih i srednjih škola Istarske županije - pdf

 

ssmb.hr

 

 

 

obrazovanje prijem valter flego adriana miletić alisa ivašić