Prijavite se na likovne radionice za starije osobe u mjesnim odborima Kature i Rabac

Prijavite se na likovne radionice za starije osobe u mjesnim odborima Kature i Rabac

6.9.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Mjesni odbori Kature i Rabac partneri su udruzi Labin Zdravi grad u provođenju projekta RE-Generacija. Projekt je to kojim će se provoditi radionice slikanja, crtanja i izrade likovnih radova od recikliranog materijala, te radionice vrtlarstva za osobe treće životne dobi. Projekt je odobren za financiranje od strane Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva Istra, a podupire ga i Grad Labin.

Likovne radionice će se provoditi tijekom rujna, listopada i studenog jednom tjedno u mjesnom odboru Kature i jednom tjedno u mjesnom odboru Rabac.

Likovne radionice će voditi Nicol Načinović, mlada labinska umjetnica, ujedno voditeljica projekta. „Polaznici će se upoznati s likovnim jezikom, osnovama tehnika crtanja (olovka, ugljen) i slikanja (akvarel, akril) te sa slikarskim načinom izražavanja. U kreativnim umjetničkim radionicama likovni radovi izrađivat će se, između ostalog, i od recikliranog materijala. Vrlo je važno naučiti da se neki predmeti mogu nekoliko puta upotrijebiti i tako osvijestiti potrebu recikliranja i zbrinjavanja otpada.“, rekla nam je Nicol Načinović. U sklopu likovnih radionica osigurat će se sav materijal i oprema za rad (boje, kistovi, ugljen, olovke, kolaž, hamer, vodene boje, i dr.) te polaznici sa sobom donose samo dobru volju. Radovi izrađeni na radionici izložit će se po završetku radionica u prostorijama mjesnih odbora. Polaznici će posjetiti i umjetničku izložbu po vlastitom izboru na području Istre. 

Radionice u okviru projekta "RE-Generacija" povećat će kvalitetu života osoba treće životne dobi, omogućiti im aktivno provođenje slobodnog vremena, pojačati njihovu društvenu aktivnost i podignuti nivo njihove socijalizacije.

Trenutno su otvorene prijave za likovne radionice, dok će prijave za radionice vrtlarstva biti najavljene u drugoj polovici rujna.

Prijave za likovne radionice šalju se na mail: labin.zdravi.grad@gmail.com ili telefonom na broj 099 5433 513 najkasnije do 9. rujna 2022.

Prilikom prijave napišite svoje ime i prezime, adresu i broj telefona i mjesni odbor u kojem želite polaziti radionice.

Radionice su za sve sudionike besplatne.

Broj osoba na radionicama je ograničen zato budite brzi u prijavi!

Vidimo se!

likovne radionice likovni starije osobe labin zdravi grad mo rabac mo kature