Prihvaćeno izvješće o polugodišnjem radu načelnika Općine Kršan

Prihvaćeno izvješće o polugodišnjem radu načelnika Općine Kršan

31.8.2012. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Na sinoć održanoj  redovnoj sjednici kršanskog Općinskog vijeća s 13 glasova za i jednim suzdržanim prihvaćeno je Izvješće načelnika o prvom polugodištu ove godine. Za prvih šest mjeseci  ostvareno je 8,9 miljuna kn prihoda ili 25% godišnjeg proračuna i 9,3  miljuna kn rashoda ili 28% planiranih rashoda.

Stanje duga općine Kršan povećano je od 2,5 miljuna na 2,8 miljuna kuna. Razlozi ostvarenja samo 25% planiranih prihoda nalaze se u prvom redu u značajnom padu naknade za korištenje prostora zbog kvara na postrojenju TE Plomin 1 koji je podbacio proizvodnju,  zbog izostanka planiranih prihoda od komunalnog doprinosa koji je vezan uz gradnju objekata komunalne infrastrukture TE Plomin prvenstveno se misli  na izgradnju pristana i silosa za skladištenje pepela, a kako stvari stoje teško je predvidjet kad će ti radovi započeti.

Nepunjenje proračuna proizlazi i iz nemogućnosti gradnje unutar zaštićenog obalnog pojasa za što interesa postoji, a iziskuje izmjene i dopune prostornog plana općine. Nadalje, neplaćanje zakupnina poslovnih prostora u vlasništvu lokalne zajednice  kao i oslobađanje obveze plaćanja korisnika državnog poljoprivrednog zemljišta u visini od 250 tisuća kuna. Stavke su koje su utjecale na slabije ostvarenje proračuna  u prvom polugodištu. O očekivanjima do kraja godine Runko kaže: (Ton – Valdi Runko).

Na sinoćnjoj sjednici ponovno je imenovan Serđo Vozila kao član Nadzornog odbora  Vodovoda do kraja mandata u ovom sazivu Vijeća., a  usvojen je i Plan zaštite i spašavanja te Plan civilne zaštite općine Kršan. Zbog novonastalih okolnosti i ukazane potrebe u postupcima oko legalizacije bespravne gradnje koja se u općini Kršan procjenjuje na oko tisuću objekata dosadašnji vježbenik prelazi na novo sistematizirano radno mjesto Viši referent za urbanizam, graditeljstvo i komunalne poslove,  a u narednom razdoblju očekuje se i novo zapošljavanje na poslovima praćenja i provedbe europskih fondova.

općina kršan vijeće općinsko vijeće valdi runko izvještaj sjednica kršan