Prvi maj M - Prvi maj

Prigodno otvorena nova mrtvačnica u Sv.Lovreču

Prigodno otvorena nova mrtvačnica u Sv.Lovreču

23.7.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Na mjesnom groblju u Sv. Lovreču u subotu je obilježen završetak izgradnje mrtvačnice, uz prisustvo građana, predstavnika Općine Raša, labinskog trgovačkog društva 1.MAJ d.o.o., te izvođača radova.

„Ovakvi nas objekti podsjećaju na tužne životne trenutke, no važan su dio našeg života, a time i komunalne infrastrukture“, kazala je raška općinska načelnica Glorija Paliska.


Naglasila je da su za izgradnju mrtvačnice iz proračuna Općine izdvojena sredstva u iznosu od 760 tisuća kuna. Pridoda li se tome i ulaganje Općine u rješavanje imovinskopravnih odnosa, projektnu dokumentaciju te uređenje parkirališta, proizlazi da je Općina u protekle četiri godine za uređenje groblja u Sv. Loveču izdvojila 1,5 milijuna kuna.


Objekt nove mrtvačnice, površine 73 m2, sastoji se od odarnice, boravka opremljenog kuhinjom, hladnjakom i stolom, spremišta, sanitarnog čvora i trijema. Izgrađena je i sabirna jama, vanjski plato uređen je pijeskom i betonskim opločnicima, zasađene su tise i cedrovi, koji uokviruju sliku novog objekta. Objekt je blagoslovio velečasni Ivan Mlikota.


U idućem razdoblju planira se srušiti stara mrtvačnica na čijem će se mjestu izgraditi nova grobna mjesta za proširenje groblja.mrtvačnica sveti lovreč prvi maj glorija paliska