Stampar M - Stampar

Pridružite nam se u akciji čišćenja mora i edukaciji djece u Rapcu 22. 10.2016.

Pridružite nam se u akciji čišćenja mora i edukaciji djece u Rapcu 22. 10.2016.

18.10.2016. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Ekologija

Popularni projekt udruge Bioteka „Ključ za život - morska priča" ove je godine prepoznala i tvrtka Valamar Riviera d.d. Nakon brojnih gostovanja, svoju biološku opremu selimo u Istru i stižemo u Rabac! Ovaj put i uz posebno iznenađenje.

 

„Ključ za život u Rapcu - morska priča" projekt je kojim se kroz niz ekoloških, edukativnih, stručnih i zabavnih aktivnosti u moru i uz morsku obalu podiže razina svijesti o zaštiti Jadranskog mora djece uzrasta 7 - 13 godina, lokalnog stanovništva i šire društvene zajednice. Glavni cilj projekta je usvajanje odgovornog ponašanja prema okolišu i živim organizmima lokalnog područja Grada Rapca, sa specifičnim osvrtom na okolne plaže i podmorje.

U subotu 22. listopada 2016. s početkom u 12 sati provest ćemo akciju čišćenja podmorja i morske obale. U tome će nam se pridružiti i posebni gosti - naši kolege iz kluba KŠRM Submania iz Zagreba, koji već tradicionalno organizira i provodi ekološke akcije čišćenja mora, podmorja i obala u Hrvatskoj. Nakon akcije čišćenja ronioci će biti na raspolaganju za razgovor i ugodno druženje sa zainteresiranim stanovništvom.

 

 

Od 14:00 sati započinjemo s edukativnim dijelom programa, pri čemu će djeca u dobi od 7 do 13 godina kroz kreativne aktivnosti, igre i znanstvene pokuse upoznati termine kao što su bioraznolikost, stanište, hranidbena mreža, invazivne vrste, ekološki otisak, ali i razne biološke prilagodbe koje su organizmi razvili zbog života u obalnom i priobalnom području te kako su oni ugroženi ljudskom djelatnošću. U stvarnom kontaktu s prirodom i uz stručno vodstvo edukatorica iz udruge Bioteka projekt će polaznicima/cama približiti zadivljujuću raznolikost lokalnog područja te probuditi entuzijazam za provođenje ekoloških i zdravih odluka i izbora u svakodnevnom životu.

Kroz ove edukativne aktivnosti te čišćenje plaže i podmorja utjecat će se i na razvijanje svijesti o važnosti zaštite jadranske obale i mora  te o važnosti održivog razvoja u lokalnoj sredini.

 

Cilj projekta je u aktivnosti uključiti i lokalnu javnost, stoga pozivamo sve zainteresirane građanke i građane da nam se pridruže u subotnjem popodnevu na otvorenom!

Pogledajte video naših ranijih edukativnih aktivnosti u sklopu projekta „Ključ za život"!

 

 

Naziv: Ključ za život - morska priča u Rapcu

Aktivnosti: čišćenje podmorja i morske obale, edukacija djece

Mjesto i termini: 

ČIŠĆENJE PODMORJA I OBALE: 22. listopada 2016., 12:00 - 14:30 h

Okupljanje na rivi u Rapcu (Ulica Maršala Tita, ispod restorana Amfora).

Pozivaju se građani, lokalne organizacije i ostali zainteresirani.

EDUKACIJA DJECE: 22. listopada 2016., 14:00 - 17:00 h;

Okupljanje na rivi u Rapcu (Ulica Maršala Tita, ispod restorana Amfora). Pozivaju se djeca u dobi 7-13 godina

Cijena: besplatno

Prijava do četvrtka 20. listopada 2016. putem e-maila:  jelena.likic@bioteka.hr

Alternativno, možete se prijaviti i na službeni telefon udruge: 095/2911-984

 

 

PR

 

 

 

čišćenje mora edukacija rabac ekologija projket bioteka