Prezentirani akti gradonačelnika

Prezentirani akti gradonačelnika

17.7.2012. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Na danas održanoj konferenciji za medije prezentirani su akti gradonačelnika doneseni u proteklom razdoblju.

 

Na temelju članka 19. Odluke o uređenju prometa na području Grada Labina ("Službene novine Grada Labina" broj 6/11. i 4/12.) i članka 51. Statuta Grada Labina gradonačelnik Grada Labina Tulio Demetlika donio je Odluku  o organizaciji, načinu naplate i kontroli parkiranja na javnim parkiralištima na kojima se vrši naplata u Gradu Labinu. Naplata naknade za parkiranje vršiti će kao i do sada na parkiralištima u Labinu i to na Titovom trgu i Trgu labinskih rudara, te u Rapcu na lokacijama Rabac Girandella (na potezu od rampe ispod Prohaske uz postojeću prometnicu do zaključno sa platoom na sjevernom dijelu naselja Girandella) – od 15.05.-15.10. od 8:00 do 18:00, Rabac Riva (Obala maršala Tita) – od 01.04. do 31.10 od 00:00 do 24:00, dostavna vozila od 00:00 do 17:00, zabrana ulaza od 19:00 do 01:00 i Rabac II (Obala Maršala Tita 25 do benzinske postaje) –od 01.04. do 31.10 od 00:00 do 24:00. Poslove organizacije, naplate i kontrole parkiranja te uređenja i održavanja parkirališta obavlja gradska tvrtka Labin 2000 d.o.o. iz Labina, koja za parkirališta u Rapcu i to na lokaciji Rabac-Riva i Rabac II uvodi novi način regulacije i naplate parkiranja, dok se cijena parkirne karte ne mijenja u odnosu na dosadašnje cijene. Naime, na tim parkiralištima uvodi se automatska naplata koja će započeti početkom idućeg tjedna, o čemu će korisnici sve potrebne informacije moći dobiti od službene osobe na naplatnoj kućici, kao i radnim danom na broj telefona: 091 4444628 ili 091 4444646. 

 

Zamjenica gradonačelnika Eni Modrušan obrazložila je zaključke o davanju suglasnosti na Zaključak Upravnog vijeća Pučkog otvorenog učilišta Labin o potrebi ustrojavanja plesnog obrazovanja za predškolski uzrast te o potrebi osnivanja programa suvremenog plesa u sastavu Osnovne glazbene škole M.B. Rašana kojim se omogućava Osnovnoj glazbenoj školi dopuna dosadašnjih aktivnosti glazbe programima plesa.

 

Gradonačelnik Grada Labina informirao je da je donesen Plan prijema za stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa u Gradu Labinu za 2012. godinu, u kojem je planirano zapošljavanje 9 volontera u Upravnim odjelima Grada. Na objavljeni Javni poziv koji je bio otvoren do petka, 13. srpnja 2012. svoje prijave dostavilo je 14 osoba. U toku je razmatranje zaprimljenih prijava i odabir kandidata za koje će se sklopiti ugovor sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, ispostava Labin.

 

Posljednja točka dnevnog reda bila je prezentacija Izvještaja sa službenog putovanja u Baju (Mađarska) na gastro-kulturnu manifestaciju „Fišijada“. 

Prvi događaj održao se u četvrtak, 12. srpnja, kako je prethodno i najavljeno,  – otvorenje izložbe fotografija „Žika Tasić – svjedok vremena“. Informacije o samoj izložbi dao je Bruno Hrvatin, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Labina. Na izložbi su prikazane crno-bijele fotografije slikane u labinskim i raškim rudnicima. Većina fotografija snimljena je 03. ožujka 1964. godine, kada Žika Tasić zajedno s ostalim rudarima silazi liftom u rudnik. Izložbi je prisustvovao i voditelj Narodnog muzeja Labin Vedran Kos i član obitelji Tasić, Radoslav.

 

Ispred Udruženja obrtnika Labin konferenciji je prisustvovala Alis Šaina izražavajući izuzetno zadovoljstvo cjelokupnom organizacijom posjeta Bajskoj Fišijadi i načinom prezentacije naših lokalnih obrtnika. Spomenula je da su na dijelu trga pod nazivom „Hrvatska ulica“ na štandovima svoje proizvode su predstavili labinski obrtnici: Vina Baćac, maslinovo ulje Negri, pršutarna Bani, lavanda Faraguna i obrt za keramiku „Merania“. Uz to, nadovezala se i na samu prezentaciju labinskih umjetnika putem Galerije Alvona. Svoje kulinarsko umijeće na Fišijadi predstavili su i učenici Srednje škole Mate Blažina pod vodstvom profesora Nevia Gašparinija i Dorijana Mohorovića koji su također prisustvovali konferenciji za medije. Osim obrtnika, svoj štand imala je i Turistička zajednica Labina i Rapca i Centar za inkluziju koji se predstavio platnenim eko vrećicama koje izrađuju polaznici Centra u sklopu projekta IN.PROMO. Ispred Centra za inkluziju konferenciji je prisustvovao Marko Perkov zahvalivši Gradu Labinu na upućenom pozivu za sudjelovanjem na Fišijadi. Naglasio je da su polaznici Centra za inkluziju izuzetno zadovoljni posjetom Baji te da su u sklopu posjete održane radionice na temu zapošljavanje osoba s posebnim potrebama. Savjet mladih Grada Labina i Udruga Alfa Albona održali su prezentaciju na temu volontarizma mladima iz Labina i Baje te razmjenili iskustva i dogovorili suradnju u budućim projektima i mogućnostima apliciranja zajedničkih projekata prema Europskoj uniji.

 

Pohvale su zaslužili i učenici osnovne škole Ivo Lola Ribar, kao i učenici Osnovne glazbene škole „Matka Brajše Rašana“ koji su nastupali uz štandove izlagača. Od labinskih bendova u „Hrvatskoj ulici“ nastupali su energični Boom band, te metal grupa Storm koja je zagrijala atmosferu na Petofi otoku. Konferenciji za medije prisustvovali su i dečki iz metal grupe Storm te Alen Halilović ispred udruge Alfa Albona.

 

ogš akti gradonačelnika demetlika baja udruga alfa albona žika tasić