Stampar M - Stampar

Preminuo labinski ubojica

Preminuo labinski ubojica

24.12.2010. // Jutarnji list // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

LABIN - Ismet Rugovac (51), koji je u četvrtak u 16,30 ispred samačkog hotela,hicima iz pištolja ubio Fatimu Sadić (23),nakon čega si je pucao u glavu, u kritičnom je stanju,a liječnici pulske Opće bolnice bore se za njegov život. Zbog teške prostrijelne rane glave, u stanju kome , smješten je na jedinici intenzivne njege.

 

Potvrdio nam je glasnogovornik bolnice Goran Paić. Policijski očevid, u kojem su uz krim policajce sudjelovale istražna sutkinja Županijskog suda u Puli Sena Midžić Putigna, te zamjenica Županijske državne odvjetnice Mirjana Zenzerović, trajao do četvrtka kasno u noć,dok je policija nastavila s očevidom i u petak ujutro.

Od ekipe za očevid saznajemo kako ubojica i ubijena, koji su samo igrom slučaja, živjeli u samačkom hotelu, u naselju Kature, ona s obitelji, a on sam, nisu bili nikada u emotivnoj vezi, što su neki spekulirali. Na mjestu ubojstva pronađen je pištolj,a motivi ovog svirepog ubojstva mlade žene, još se utvrđuju.

Podsjetimo,da se ubojica nakon zločina zaključao u svoju sobu,odbijajući se predati pripadnicima specijalne policije,koja je oko 20 sati provalila u Rugovčevu sobu, gdje ga je zatekla s prostrijelnom ranom na glavi.U pulsku Opću bolnicu prevezen je 15 minuta kasnije.Inače, Ismet Rugovac,koji je živio od socijalne pomoći,u posljednje vrijeme otvoreno je, uz ispade paranoje, prijetio ostalim stanarima samačkog doma, te zaposlenicima tvrtki,smještenim u ovom zdanju,zbog čega je višekratno prijavljivan policiji.

Pokazivao je znakove paranoje i tvrdio da ga prate, među ostalima i ubijena Sedić. Prema riječima ljudi koji su čuli hice i pokušali pomoći ozlijeđenoj, Rugovac je najvjerojatnije ilegalno nabavio pištolj malog kalibra.

Prema neslužbenim podacima, tijekom današnjeg dana u bolnici je od zadobivenih rana koje si je sam nanio, preminuo ubojica mlade žene.

 

poduzetnički inkubator policija kazneno djelo ubojstvo specijalna policija smrt samački dom labin crna kronika ismet rugovac fatima sadić