Preminuo je Massimo Savić

Preminuo je Massimo Savić

23.12.2022. // Muzika.hr // Objavljeno u kategoriji Glazba

Umro je poznati pjevač, jedan od najpopularnijih glazbenika iz Istre posljednji desetljeća, Rašanin rođen u Puli, Massimo Savić.


Massimo Savić, jedan od najvećih hrvatskih glazbenika, preminuo je u Vinogradskoj bolnici gdje se liječio od karcinoma pluća, imao je 61 godinu.


U srednjoj školi s Brankom Terzićem, Vedranom Čupićem i Emilom Krnjićem osniva grupu Dorian Gray. Godine 1983., kao vođa legendarne grupe Dorian Gray izdaje prvi – “Sjaj u tami”, te dvije godine kasnije drugi album “Za tvoje oči”. Grupa se proslavila zahvaljujući fenomenalnom prepjevu grupe Walker Brothers “The sun ain’t gonna shine anymore”, ali s upečatljivim glasom Massima Savića. Za taj prepjev zaslužan je Siniša Škarica kojeg je Massimov glas podsjetio na vokal Scotta Walkera, bez obzira što članovi benda nisu imali pojma tko su Walker Brothers. Tako je nastao prvi hit Doriana Graya. Na žalost, članovi benda tih godina su eksperimentirali s drogom. Oni su na to gledali „kao na poticaj za stvaranje glazbe“. Bend se raspao 1986.

Više na muzika,hr

Tekst i fotografija: muzika.hr

Ana Šumanović
massimo massimo savić glazba in memoriam karijere