[PREMIER HMRL] UMAG – RUDAN LABIN 29:22 (16:9)

[PREMIER HMRL] UMAG – RUDAN LABIN 29:22 (16:9)

24.2.2019. // IstraSport // Objavljeno u kategoriji Sport

U istarskom rukometnom derbiju rukometaši Umaga su na domaćem parketu savladali Rudan iz Labina rezultatom 29:22. Domaći furiozno ulaze u susret pa ponajprije zahvaljujući raspoloženom Tomislavu Bošnjaku u 13. minuti vode 7:1.


Spomenuti igrač je u navedenom periodu zabio čak četiri puta. Do 20. minute Labinjani uspijevaju smanjiti rezultat na četiri gola prednosti, bilo je 9:5. I kad su se gostujući navijači ponadali u povratak Kovara, Umažani bacaju u još veću brzinu te se do poluvremena odljepljuju na čak sedam golova prednosti. Na predah se odlazi pri rezultatu 16:9.


I u nastavku ista slika na terenu. Bošnjak, Severec i Sinčić ‘buše’ mrežu Rudana, dok je na drugoj strani svoja vrata zaključao Milinković. S istom razlikom kao na odmoru ušlo se i u zadnjih deset minuta, pa je već tada bilo jasno da će derbi pripasti domaćoj momčadi. Umag je utakmicu rutinski priveo kraju i slavio posve zasluženu pobjedu rezultatom 29:22.


Junak utakmice je bio vratar Umaga Tomislav Milinković koji je sakupio čak 15 obrana, dok su na drugoj strani večeras indisponirani Ćopić i Juričić zajedno skupili pet. Najefikasniji igrač domaćih bio je Sinčić uz šut 10 od 10 Kod gostiju vrijedni spomena tek Griparić i Marić koji su zabili pet golova.
UMAG – OŠ Marija i Lina – PREMIJER HMRL – 16. KOLO


SUCI: Matija Gubica i Boris Milošević (oba Osijek) – DELEGAT: Darko Tomović (Rijeka)


UMAG – RUDAN LABIN 29:22 (16:9)


UMAG: Milas, Buvinić 1, Krupić, Smiljčić, Maros, Horozović, Bošnjak 7, Ružić, Maršan, Severec 8, Milinković, Lekić, Koler 1, Matijević, Gorbunovs 2, Sinčić 10 (3)
TRENER: Boris Lisica
Sedmerci: 3/3, Isključenja: 8 minuta (Koler 4, Severec 2, Gorbunovs 2)


RUDAN LABIN: Vlačić 1, Derossi 3, Dukić, Mileta 2, Gajica, Lovrinović 3, Šehić, Juričić, Ratkajec 1, Bučaj, Kostić 2, Ćopić, Griparić 5, Miličević, Marić 5, Puljić
TRENER: Ilija Lovrinović
Sedmerci: 0/1, Isključenja: 8 minuta (Marić 2, Miličević 2, Bučaj 2, Kostić 2)Poredak

rk mladi rudar sport rukomet rk rudan labin