Prema ispitivanju raspoloženja birača manja potpora IDS-u

Prema ispitivanju raspoloženja birača manja potpora IDS-u

22.4.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Politika

Rezultati ispitivanja raspoloženja birača koje je nedavno za jednu stranku provedeno u svim izbornim jedinicama, pokazuju dosta iznenađenja u 8. izbornoj jedinici, koja obuhvaća Istarsku i dio Primorsko-goranske županije. Rezultati pokazuju da su sada parlamentarni izbori  na raslojavanje birača Kukuriku koalicije, kojih je dio sada sklon Orahu Mirele Holy i Istarskim demokratima Damira Kajina. Prema anketi OraH i Istarski demokrati sigurno dobivaju po jedno od četrnaest zastupničkih mjesta iz 8. Izborne jedinice te su nadomak drugom zastupničkom mjestu. Jednog do dva zastupnika dobiva i nezavisna lista bivšeg SDP-ovca Slavka Linića, dok se Živi zid ''bori'' za glasove koji bi mu osigurali jedno mjesto.

 

HDZ uobičajeno na ovom području dobiva dva do tri zastupnika, a IDS prema sadašnjem raspoloženju birača ima sigurno jedno, a bori se za drugo mjesto u Saboru. Ostatak birača glasove daje SDP-u, koji tako dobiva 5 sigurnih zastupnika.

 

Ostale stranke su ispod praga za osvajanje ijednog zastupnika. Podsjetimo, na prošlim je izborima za Hrvatski sabor 2011. godine u 8. izbornoj jedinici Kukuriku koalicija, koju čine SDP, HNS, IDS i HSU, dobila 11 zastupnika, HDZ 2, a Laburisti jednog zastupnika.

 

 

birači sdp hdz politikanstvo politika ids