Predupisi u prvi razred osnovne škole

Predupisi u prvi razred osnovne škole

11.1.2016. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Labinska ispostava Ureda državne uprave u Istarskoj županiji uputila je poziv za predupis djece u prvi razred osnovne škole. Roditelji, odnosno skrbnici djece, predupisat moraju djecu koja do 1. travnja navršavaju šest godina života, odnosno djecu rođenu od 1. travnja 2009. do 31. ožujka 2010. godine, kao i djecu kojoj je prošle školske godine odgođen upis ili iz drugih razloga nisu upisana u osnovnu školu, a školski su obveznici.

Predupis je obavezan radi evidentiranja polaznika prvog razreda osnovne škole u školskoj 2016./2017. godini. Za dijete koje do 1. travnja ne navršava šest godina života, roditelji odnosno skrbnik može podnijeti pismeni zahtjev za prijevremeni upis u osnovnu školu labinskoj Ispostavi Ureda državne uprave.

Nakon predupisa, odnosno podnijetog zahtjeva za prijevremeni upis ili privremeno oslobađanje od upisa u prvi razred roditelj odnosno skrbnik dobit će poziv za pregled djeteta, a nakon pregleda poziv s obavijesti o uvjetima i vremenu upisa u školu. Predupisi će se obavljati od 20. do 22. siječnja  od 9 do 12 sati u tajništvu osnovne škole najbliže mjestu prebivališta ili boravišta odnosno prema upisnom području.

 

 

Foto: ilustracija

 

 

 

 

predupisi obrazovanje prvi razred osnovne škole ured državne uprave prvašići