Predupisi djece u osnovnu školu uz novi pravilnik

Predupisi djece u osnovnu školu uz novi pravilnik

15.1.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Roditelji, odnosno staratelji, s prebivalištem na području Grada Labina te općina Kršan, Sveta Nedelja, Pića i Raša moraju prijaviti djecu koja će do 1. travnja ove godine navršiti šest godina života , odnosno djecu rođenu od 1. travnja 2008. do 31. ožujka 2009., kao i djecu kojoj je prošle školske godine odgođen upis ili iz drugih razloga nisu upisana u osnovnu školu, a školski su obveznici., radi evidencije polaznika prvog razreda osnovne škole.

Ta je obveza prijave potrebna i da bi se organizirao pregled djece u školskoj godini 2015./2016. Predupisi u školu obavljat će se od 21. do 23. siječnja od 8 do 12 sati u tajništvu osnovne školu najbliže mjestu prebivališta. Za dijete koje do 1. travnja ne navršava šest godina života, roditelj odnosno skrbnik može podnijeti pismeni zahtjev za prijevremeni upis u osnovnu školu labinskoj ispostavi Ureda državne uprave. Za predupise nije potrebno prilagati dokumentaciju jer se radi tek o predbilježbi.

Kada se završe predupisi roditelji će dobiti pismeni poziv za pregled djeteta kod liječnika, a nakon pregleda poziv s obavijesti o uvjetima i vremenu upisa u školu.  Novina koju donosi pravilnik je da pravo  za prijevremeni upis u prvi razred osnovne škole imaju djeca koja će do kraja tekuće godine, odnosno do 31. prosinca navršiti šest godina života. Prema dosadašnjem pravilniku, to je bilo do 31. kolovoza tekuće godine. Za prijevremeno dijete se obavezno provodi psihološko testiranje te će Ured pisanim putem obavijestiti roditelja o vremenu i mjestu psihološkog testiranja.

 

 

 

predupisi obrazovanje prvašići