Predstavljeno pristupanje Udruzi „Citta` del Bio“

Predstavljeno pristupanje Udruzi „Citta` del Bio“

27.6.2014. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Danas je u prostorijama Grada Labina održana medijska konferencija o predstavljanju pristupanja Grada Labina Udruzi Citta del Bio.

 

Odluka o pristupanju Udruzi potpisana je 16. prosinca 2013. godine. Svrha pristupanja Udruzi je intenzivna suradnja u Projektu poticanja razvoja i promoviranja organske kulture i proizvoda organskih porijekla , poticanje i informiranje gađana za savjesnu i etičku konzumaciju , poticanje održivog razvoja, korištenje ekološke tehnike, te općenito poboljšanja kvalitete života.

Grad Labin pristupio je Udruzi u vrijeme trajanja EU projekta  ORG.EU („Organic production and cosumption – an important step towards being a responsible EU citizens“), koji je realiziran u okviru Programa  Europa za građane. Nositelj projekta bila je Općina San Leo iz Italije, a ostali partneri u projektu su bili: općina Correns (France), općina Seeham (Austria), općina Nauskeni (Latvia), općina Nuremberg (Germany) i Udruga Città del Bio (Italy).

 

Na današnjem predstavljanju, ispred Udruge „Citta del Bio“, prisustvovali su gosp. Ignazio Garau, tajnik Udruge, gosp. Claudio Serafini, predsjednik Udruge. Predsjednik i tajnik udruge predstavili su udrugu koja broji oko 200 članova iz osam europskih zemalja. U ime Istarske županije, predstavljanje je podržala zamjenica Župana, gđa. Giuseppina Rajko.

Medijskoj konferenciji nazočili su i predstavnici Upravnog vijeća Lokalne akcijske grupe „Istočna Istra“, kao i proizvođači koji su sudjelovali u projektu Europa za građane, odnosno ORG.EU.

 PRAVILNIK udruge Citta del Bio.pdf197.58 KB

 

citta del bio bio grad labin udruga ekologija organsko porijeklo