Predrag: osumnjičen sam za pronevjeru 240, a Slovenac nam duguje 310 tisuća kuna

Predrag: osumnjičen sam za pronevjeru 240, a Slovenac nam duguje 310 tisuća kuna

15.2.2011. // PU Istarska // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Policijski službenici Policijske postaje Labin proveli su kriminalističko istraživanje  kojim je utvrđeno da je 34-godišnjak iz Kršana, kao direktor trgovačkog  društva "Živex"  d.o.o.  Labin, u  vremenu od 2006. do 2009. godine, u više navrata samoinicijativno protupravno prisvojio novčana sredstva koja su mu  povjerena  za plaćanje računa za isporučenu robu ili obavljene usluge od strane kupaca, a namijenjena navedenom trgovačkom društvu, i to u ukupnom iznosu od 243.263,00 kuna. Temeljem prikupljenih saznanja ODO Pazin je Istražnom centru Županijskog suda u Puli podnijelo zahtjev za podizanje optužnice zbog počinjenog kaznenog djela „Pronevjera“.   

---

Direktor trgovačkog društva Živex d.o.o. Labin, 34-godišnjak iz Kršana, osumnjičen je za pronevjeru više od 240 tisuća kuna, izvijestila je policija, ne želeći otkriti njegov identitet.

Istragom labinske policije utvrđeno je da je Kršanac od 2006. do 2009. godine u više navrata samoinicijativno i protupravno prisvojio novčana sredstva koja su mu povjerena za plaćanje računa za isporučenu robu ili obavljene usluge od strane kupaca navedenom trgovačkom društvu, i to u ukupnom iznosu od 243.263 kuna. Temeljem prikupljenih saznanja Općinsko državno odvjetništvo Pazin je Istražnom centru Županijskog suda u Puli podnijelo zahtjev za podizanje optužnice protiv 34-godišnjaka zbog pronevjere.

Labinski Živex podružnica je velike slovenske tvrtke na čijem je čelu Viljem Žižmond.

No, drugu stranu priče ispričao nam je Robert Predrag, osumnjičeni direktor iz Kršana. On pojašnjava da im slovenska tvrtka od 2004. duguje ukupno 310 tisuća kuna za najam prostora, ugovorene postotke za razliku od veleprodajne cijene te 0,6 posto godišnje provizije na cjelokupni promet. - Unatoč obećanjima i potpisivanim ugovorima i dogovorima to nam Žižmond nikada nije platio, a otac i ja smo radili za minimalac. Žižmond je samo obećavao, čak mi ni ocu nije platio otpremninu kad mu je dao otkaz, a sada tuži. Sve te papire ima i policija i ne znam zbog čega su vam dali samo jedan dio priče, kaže ogorčeni Predrag. (iPress)

 

Pročitajte i ovo

 

pronevjera poduzetništvo kazneno djelo policija