Poznati domaći influenceri posjetili Labin i Rabac

Poznati domaći influenceri posjetili Labin i Rabac

17.4.2021. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Poznati hrvatski influenceri Antonija Blaće, Mate Janković, Dora Predojević, Pamela Smoljanić, Domagoj Sever, Andrea Trgovčević i Nevena Rendeli ovaj vikend provode u Labinu i Rapcu, gdje uživaju u svim čarima ovih šarmantnih istarskih gradića - od bogate kulturno-povijesne baštine, vrhunske gastronomije, do odličnih outdoor aktivnosti.

„Nije mi ovo prvi posjet Labinu i Rapcu, ali me je prvi put netko proveo kroz povijest Labina i oduševljena sam rudarskom turom. Ponuda je stvarno bogata, ima se što za vidjeti, naučiti ali i pojesti i popiti.“, oduševljena poznata voditeljica Antonija Blaće ovim istarskim gradićima. 

Smješteni s pogledom na more, u hotelima Valamar i Maslinica u Rapcu, te počašćeni dobrim vremenom, u petak su započeli svoju vikend avanturu. Prvi na redu bio je posjet Art gastro galerija Negri iz 17. stoljeća gdje su degustacijom ekstradjevičanskog maslinovog ulja  Negri doživjeli pravi spoj okusa, tradicije i umjetnosti s jednim od najboljih svjetskih maslinovih ulja uvrštenom u čuvenom vodiču Flos Olei. Uz kušanje ulja uvijek ide i dobro vino pa tako nisu propustili sjedište Vinarije Juričić u mjestu Bartići, nedaleko Starog grada Labina, gdje su ujedno smješteni i nasadi vinove loze, maslina i lavande.

Šetnjom ulicama starog grada Labina kroz vođenu turu Istra in spirita, upoznali su zanimljivu povijest ovog gradića, od rudarstva i replike rudnika u Narodnom muzeju Labina do „upoznavanja“ poznatih ličnosti poput Matije Vlačića Ilirika i  Giuseppine Martinuzzi koje su za ovu priliku odigrali Matija Ljuba i Vedrana Juričić. 

Ljubitelji gastronomije svoj raj doživjeli su kušajući gastro delicije u restoranima u samom centru Labina, gdje su osim u delicijama uživali i u ugodnom ambijentu i vrhunskim pogledom na Labin, ali i vrhove Učke. Na usponu u stari grad Labin  nalazi se restoran boutique hotela Peteani, u elegantnom modernističkom interijeru, gdje su uz vrhunske lokalne namirnice spravljene na jednostavan i zdrav način i bogati vinski podrum osvježili svoja nepca.

Restoran Velo Kafe, na glavnom gradskom trgu, oduševio je domaćim morskim specijalitetima u nekoliko sljedova, a nitko nije propustio niti zasladiti se tradicionalnim istarskim slasticama, labinskim flambiranim krafima.

Na trgu San Marco pak nikako ne smijete zaobići Pizzeriu Rumore. Pizzeriu s vrhunskim napolitanskim pizzama koja slovi za jednu od najboljih u Hrvatskoj, o tome dovoljno govori i činjenica da je pizzerija Rumore prva u Hrvatskoj dobila prestižan certifikat organizacije AVPN (Associazione Verace Pizza Napoletana), koji nazivaju i Michelinom za pizzerije. 

Potpuni mediteranski ugođaj doživjeli su u Rapcu u Villi Rosa dei Venti, imanju koje se sastoji od dvije samostojeće vile okruženo slikovitom prirodom. U Rapcu se nalazi i Oleoteka Oleum Viride gdje u modernom interijeru s predivnim pogledom na Rabački zaljev i maslinike možete uživati u degustacijama i kupnji ekstradjevičanskih ulja Selekcija Belić, još jedne vrlo nagrađivane obitelji maslinara.

Od outdoor aktivnosti, naši poznati, svakako preporučuju bike turu Bike Centra Rabac u neposrednoj blizini Jadranskog mora koja je prilagođena svim tipovima biciklista i obiteljima s djecom, a objedinjuje i sve sadržaje: od Bike Parka s pump track poligonom za treniranje i specijaliziranih staza različite zahtjevnosti do škole biciklizma i vođenih tura za potpuni biciklistički doživljaj.

„Mi smo izuzetno zadovoljni što smo imali priliku kroz našu destinaciju provesti domaće influencere i novinare. Želja nam je bila prikazati Labin i Rabac kao jednu istarsku destinaciju koja ima puno toga za ponuditi. Posebno nas veseli što smo im otkrili pomalo nepoznate činjenice o našem kraju i veseli nas obećanje da se svi vraćaju u Labin i Rabac opet. S obzirom na brojne slike i filmiće koji su već stigli do nekoliko tisuća njihovih pratitelja, sigurni smo da se dobra riječ o našoj destinaciji širi i dalje.“, zadovoljno ističe Astrid Glavičić, direktorica Turističke zajednice Grada Labina. 


influenceri turizam rabac labin antonija blaće mate janković dora predojević pamela smoljanić domagoj server andrea trgočević nevena rendeli astrid glavičić
Galerija fotografija (19)