Poziv na webinar: Grad Labin istaknut kao dobar primjer u provedbi inicijative Living Streets

Poziv na webinar: Grad Labin istaknut kao dobar primjer u provedbi inicijative Living Streets

23.2.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

U petak s početkom u 10,30 sati održat će se zanimljiv webinar na kojem će iz prve ruke gradovi Križevci, Labin, Poreč i Pula sa svojim suradnicima predstaviti kako su unatoč protekloj „korona-godini“ uspješno proveli dva projekta – Living Streets ili Žive ulice i CLIME ili trans-generacijsko putovanje kroz prostor i vrijeme uz pomoć proširene stvarnosti.

Living Streets pomaže jedinicama lokalne samouprave da unaprijede suradnju s građanima i pokrenu bolju interakciju u planiranju i upravljanju, da djeluju kao partneri, prijatelji i susjedi na obostrano zadovoljstvo. Građani tako mogu privremeno pretvoriti ulicu u mjesto o kojem su oduvijek sanjali, a to u konačnici može dovesti do mjesta koje je ljepše za život i rad, u kojem su građani aktivno uključeni u proces donošenja odluka.

Grad Labin iskoristio je Žive ulice da predstavi i starta svoju Green+ inicijativu o kojoj ćemo čuti od Ane Tavić iz udruge Green+.

Da podjsetimo, Grad Labin je proteklog proljeća pokrenuo sveobuhvatni strateški projekt pod nazivom Green plus, koji za cilj ima obuhvatiti dobre prakse i provesti transformaciju grada k održivom Labinu. Projekt obuhvaća nekoliko domena održivog razvoja – grad bez plastike, zaštitu pitke vode, promociju obnovljivih izvora energije i održiv način mobilnosti te promiče školske i vrtićke vrtove tj. kratke lance opskrbe.

„Drago mi je što se prepoznaju napori cijele labinske zajednice uložene u međusektorsku i međugeneracijsku suradnju kako bi se stvorila platforma putem koje možemo ubrzati zeleni razvoj grada te prezentirati i promovirati zdravi način življenja. Prošlog smo ljeta na Zelenicama u sklopu Living Streetsa predstavili cjelokupni projekt Green plus i ozbiljno smo krenuli u tranziciju prema dostizanju cilja ugljične neutralnosti. Labinski markat kao tržnica bez plastike odličan je primjer kojim nastojimo pokazati kako zajedničkim snagama možemo mijenjati neke loše, ustaljene prakse i stvoriti dodanu vrijednost“, rekao je Valter Glavičić, gradonačelnik Labina, inače inicijator Green plus projekta.

Više informacija o webinaru, kao i obrazac za prijavu možete pronaći na linku Living Streets na tri načina i projekt CLIME ili trans-generacijsko putovanje kroz prostor i vrijeme

Pridružite nam se, inspirirajte i kreirajte zajedno novu priču u svom gradu!

webinar living streets ana tavić