Poziv na sudjelovanje u izradi Studije razvoja pčelarstva na području LAG-a „Istočna Istra“

Poziv na sudjelovanje u izradi Studije razvoja pčelarstva na području LAG-a „Istočna Istra“

8.5.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

LAG „Istočna Istra" poziva sve zainteresirane na 1. radnu radionicu u sklopu izrade Studije razvoja pčelarstva na području LAG-a „Istočna Istra" koja će se održati u petak 8. svibnja 2015. godine s početkom u 18.00 sati u Velikoj vijećnici Grada Labina.

Radionicu će voditi doc.dr.sc. Snježana Tolić iz Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku. Glavni cilj radionice je upoznavanje prisutnih sa ciljevima izrade studije, te prikupiti mišljenja i prijedloge sudionika u svezi definiranja vizije, misije i ciljeva izrade studije.

 

Glavni cilj izrade Studije razvoja pčelarstva je omogućiti valorizaciju meda na području LAG-a „Istočna Istra" kroz različite aktivnosti, prvenstveno kroz poboljšanje proizvodnog procesa, marketinškog sistema i komercijalizacije procesa.

Ostali ciljevi projekta jesu stvoriti uvjete za cjelovitu integraciju biološke i krajobrazne raznolikosti područja LAG-a Istočna Istra; stvoriti preduvjete za znanstveno-istraživačke programe i projekte usmjerene istraživanjima specifičnih biljaka, svojti i staništa; strateško planiranje ciljanog oplemenjivanja zapuštenih zemljišnih kompleksa medonosno-peludonosnim biljem; kontrolirana urbanizacija sadašnjeg zemljišnog potencijala pod najznačajnijim pašama kadulje i bagrema.

 

 

»Izrada Studije razvoja pčelarstva na području LAG-a „Istočna Istra" sufinancirana je iz EU pretpristupnog programa IPARD kroz mjeru LEADER. Sadržaj ovog oglasa je isključiva odgovornost LAG-a "Istočna Istra" i ne odražava nužno stajališta Europske unije«.

lag lag istočna istra pčelarstvo kadulja bagrem pčele med proizvodnja