Poziv na šetnju stazom Terra Magica na području Grada Labina

Poziv na šetnju stazom Terra Magica na području Grada Labina

15.3.2023. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Ostalo

Pozivamo vas u subotu, 18.03.2023., na besplatnu šetnju stazom Terra Magica. Staza Terra Magica jedna je od brojnih stazi koje se nalaze na području grada Labina.


Okupljanje na velikom parkingu kod gradskog groblja Labin od 9.30 – 10.00 sati.


Početak šetnje je u 10.00 sati. Kreće se asfaltnom cestom u pravcu Gondolići, na raskršću desno po trasi IPP (Istarski planinarski put) nizbrdo do velike plaže u uvali Prtlog – odmor 20 minuta, te će vas vodič upoznati s legendom o antičkoj luci Portolongo. Nastavlja se usponom po makadamskoj cesti, te se prelazi preko asfaltne ceste i spušta se po makadamu do uvale Šeničina, nastavljamo uz more preko uvale Babino do uvale i plaže Remac. Slijedi uspon do Teleferike gdje se preporuča odmor 10 min uz priču o Teleferici. Šetnja se nastavlja prema uvali Maslinica uzbrdo po stazi Božanskih izvora. Kod pećine Negri i izvora potoka Pećina slijedi odmor 10 minuta uz priču o pećini, te se nastavlja put prema crkvici sv. Marije Magdalene i prema vidikovcu u smjeru Starog grada gdje će vas vodič Andrej Đapić upoznati s pričom o Pineti i Alojzu Čufaru.


Kraj šetnje predviđen je oko 16 sati.


Dužina staze je 14 km.


Težina staze: srednje zahtjevno


Preporučamo uzeti sendvič i vodu te prema potrebi štapove.


Rok za prijavu: četvrtak, 16.3.2023. do 13:00 sati, na mail: info@rabac-labin.com ili na broj telefona 052 855 560. Sudjelovanje je besplatno.


Organizatori: Turistička zajednica Grada Labina u suradnji s Bike4You centrom iz Rapca.


terra magica staza šetnja