Poziv na još jedan prosvjed protiv Rockwoola

Poziv na još jedan prosvjed protiv Rockwoola

11.11.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Ekologija

Red mrkve, red batine je metoda preko koje Rockwool želi pustiti korijenje u lugu. To je pokazao odgođeni sastanak državne tajnice za poduzetništvo.

Prvo što je uočljivo, je da su svi učesnici osim tajnice iz Istre, i ''''problem'''' je u Istri, a sastanak se saziva u Zagrebu. Zbog čega Županija (IDA) , Grad Labin, Općina Kršan, Općina Pićan i Rockwool moraju putovati u Zagreb da bi razgovarali sa nekom (pa bila i glavna) tajnicom oko toga zašto se (opet) u Istri ne napravi neki priključak za vodu. Ovo govori da se želi sastanku dati neka dimenzija koja mu inače ne pripada, a pozadina je – uporabna dozvola.

Rockwool očito nije zadovoljan rezultatom sa ''''mrkvama'''' koje je dijelio stanovništvu, pa se okrenuo drugoj metodi prijetnje (sudom). Općina Pićan nije ispunila neke odredbe iz ugovora ali već dvije godine, zašto do sada nije tužena?! Jednaka odgovornost je i na Županiji, i ona je potpisala taj isti ugovor.

Pozivam Rockwool da tuži Općinu i Županiju, za općinu je sada posebno pogodan trenutak, može si je i „kupit za 1 kunu“ i odnijet kući – samo neka NAS pusti da živimo. Možda će se tužbom protiv nemoćne općine pokazat sirova realnost tko koga voza i tko je kome svoj, kome … da ne citiram u potpunosti onog kafanskog pjesnika.Što Grad Labin tamo radi? Koliko je meni poznato Grad Labin nije nigdje oficijelno involviran u problem Rockwool, ili se pak ne radi o Gradu nego Demetliki kao Jakovčićevom izaslaniku. To samo govori da su Franković (da je išao) i Terković trebali biti samo dekor sastanka, i izvršioci naloga koje će čuti iz prve ruke. Neki naši političari slabo čuju, makar im govorilo tisuće ljudi, zato ćemo 30.11.2008 ponovit poruku ROCKWOL ZAUSTAVITI I DEMONTIRATI. Sveprisutni Demetlika može (stručno) pomoć oko razglasa, osvjetljenje nije potrebno, jer građani Kršana i Pićna dobro vide šta im se sprema.Jučer sam doznao da su se mladi udružili u borbi protiv Rockwoola. Naravno da je bilo podsmjeha, prvenstveno od onih koji ne znaju gdje im je mjesto, za mene je to pohvalno. Rekli su mi da „ako ništa ne postignemo, barem ćemo reći Rockwoolu da ga ne želimo“, a što više od toga treba!?. Rockwool mora shvatiti da je napoželjan susjed, a političari koji ustraju na njegovom ostanku moraju znati da će ta priča potrajati ako rade protiv generacije u usponu. Samo naprijed.Rockwool je lukav, radi kao neku probnu proizvodnju a ne zadovoljava uvjete probnog rada, ni po satnici ni po kapacitetu, a sve kako nebi slučajno uznemirio građane. Sve je to strategija da se dobiju papiri, a poslije će ministrica Dropulić tupit, kako za vrijeme probnog rada nije bilo primjedbi – i šta sad hoćete. Političare nisu ni zainteresirani za ovu podvalu, a dali su i nas prevarili sa tom strategijom, pokazat ćemo 30.11.


VIDIMO SE NA PROSVJEDU U NEDJELJU 30.11.2008 U 12.00

 

Ivan Smilović, Udruga Naša zemlja

 

prosvjed Matilda Ilić Rockwool Pićan Naša zemlja Ivan Smilović ekologija