Povodom World Cleanup day 2013. u OŠ `Ivo Lola Ribar` održana velika akcija čišćenja

Povodom World Cleanup day 2013. u OŠ `Ivo Lola Ribar` održana velika akcija čišćenja

21.4.2013. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Ekologija

Povodom Dana planeta Zemlje, a u sklopu globalnog projekta Let s do it! World Cleanup 2013. (u Hrvatskoj pod nazivom Zelena čistka - jedan dan za čisti okoliš) u našoj školi je18. i 19. travnja održana velika akcija čišćenja i uređenja školskog okoliša. U akciji je prvoga dana sudjelovalo 70-ak učenika 5. - 8. razreda. Učenici podijeljeni u sedam skupina pod vodstvom mentora očistili su prostore unutar škole, školsko dvorište i igralište, te prostor ispred škole.

 

U petak, akciji su se pridružili učenici razredne nastave matične i svih područnih škola.  Proveli su akciju čišćenja i uređenja okoliša škole, uredili  vrtove i kamenjare. Osim čišćenja okoliša, na satu hrvatskog jezika obradili su pjesme posvećene planeti Zemlji i gledali video snimku Zemlje.

 

Zahvaljujemo Komunalnom poduzeću "1. maj" Labin, poduzeću Maling, te svim vrijednim roditeljima, bakama i djedovima koji su nam se pridružili u ovoj akciji. Nadamo se da će akcija dodatno osvijestiti svih nas o potrebi očuvanja okoliša, te odlaganja otpada u za to predviđana mjesta.

 

OŠ I.L.Ribar, PR

 

 

 

velika čistka čišćenje komunalno prvi maj oš ivo lola ribar