Povećava se sigurnost pješaka kroz Zelenice

Povećava se sigurnost pješaka kroz Zelenice

10.7.2020. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Krajem kolovoza započet će radovi kojima će se značajno povećati sigurnost sudionika u prometu kroz ulicu Zelenice. Naime, Grad Labin izradio je projekt prometne signalizacije i postavljanja opreme za smirivanje prometa.

U ovom će se dijelu grada dva postojeća pješačka prijelaza, onaj nadomak novootvorene pekare „Mlinar“ te drugi, kraj sjedišta labinske ispostave „Hrvatskih voda“ biti uzdignuta.

Za navedene prijelaze planirana je izrada uzdignute plohe koja je šira od samog pješačkog prijelaza za širinu prilazne rampe, odnosno jedan metar sa svake strane. Pješački prijelaz se u odnosu na kolnik diže za 7,5 cm.

Osim samog uzdignuća, povišenje će biti obloženo granitnim kockama te osvijetljeno podnom svjetlosnom signalizacijom, a prilazi sa obje strane biti će označeni i propisanom vertikalnom signalizacijom.

Zbog bolje sigurnosti sudionika u prometu pristupilo se izradi ovog projekta kojeg je izradilo trgovačko   društvo Via ing d.o.o. Pula, a postupak nabave za izvođača radova provest će se u sljedećim danima.

Sam početak radova planiran je za kraj kolovoza.

„Spremni smo za zahvat na Zelenicama koji će bitno povećati sigurnost pješaka. Žalosno je da moramo stvarati "umjetne prepreke" da se zaštitimo od nesavjesnih vozača, ali cilj je samo jedan: spriječiti bilo kakvu priliku za novu tragediju. Radovi kreću u drugoj polovici kolovoza, a sve će biti gotovo pred početak nove školske godine kako bi naši školarci bili sigurni već u prvim danima nastave.“ – izjavio je Valter Glavičić, gradonačelnik Grada Labina.


Foto: Ilustracija (MUP)

sigurnost promet ulica zelenice zelenice