Poslovna zona Vinež: Nova zgrada Systec Automatizacije

Poslovna zona Vinež: Nova zgrada Systec Automatizacije

26.9.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Systec Automatizacija otvorila je danas svoju novu poslovnu zgradu u poslovnoj zoni Vinež. U prisustvu direktora Vladimira Peršića vrpcu su prerezali župan Ivan Jakovčić, predsjednica HGK-a Pula Jasna Jaklin Majetić i Ferruccio Della Vedova, direktor Danieli Automationa iz Udina, najvažnijeg poslovnog partnera poduzeća. U svečanosti je sudjelovalo pedesetak istarskih gospodarstvenika i isto toliko inženjera iz talijanske tvrtke.

Zgrada ima ukupnu površinu od tisuću četvornih metara, a vrijednost investicije iznosi oko milijun eura. Systec, koji nudi širok spektar usluga - od automatizacije industrijskih postrojenja, ugradnje sofisticiranih automatiziranih pogona do ispunjavanja posebnih zahtjeva klijenata za nadogradnju pogona - sada raspolaže s dva ureda za razvoj sofvera, za testiranje i obuku te uredom za elektrotehnički inženjering, a ostatak prostora zauzimaju uprava i administracija.

Za Jaklin Majetić ovo je primjer kako lokalna zajednica pomaže razvoju poduzetništva i argument za tvrdnju da Labin ima dobru budućnost. "U Systecu sedamdeset posto zaposlenih ima visoku stručnu spremu i ugrađuje svoje znanje u svoje proizvode, što daje pravo da kažemo: ovo je prava istarska kvaliteta", istaknula je. Systec Automatizacija broji 170 zaposlenih, a u podružnicama u Sloveniji i Srbiji ima još 50 zaposlenika. (R. SELAN)

 

poslovna zona poslovna zona vinež vinež systec automatizacija gospodarstvo vladimir peršić systec