Posljednja tematska radionica u Parku skulptura Dubrova o Emilu Bobanoviću Ćoliću

Posljednja tematska radionica u Parku skulptura Dubrova o Emilu Bobanoviću Ćoliću

5.11.2021. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

U utorak 9. studenog organizira se tematska radionica posvećena Emilu Bobanoviću Ćoliću, labinsko-pelješkom autoru. Radionica će se održati s početkom u 15 sati, a trajat će do 17 sati u prostoru info centra Kocka na ulazu u Park skulptura Dubrova. Prijave su moguće na mail info@parkdubrova.eu, a namijenjene su djeci od 6 do 12 godina uz ograničen broj sudionika.

Polazišna točka radionice je skulptura Dodir, autora Emila Bobanovića Čolića. Skulptura je ove godine postavljena u Kunu na otoku Pelješcu, a nastala je u sklopu 43. Mediteranskog kiparskog simpozija. Naziv ove mirne, istovremeno snažne, monumentalne skulpture poslužit će kao tema uvodne razmjene ideja polaznika o značenju i značaju dodira ili pak njegovom odsustvu. Primarni fokus kroz radionicu bit će usmjeren na široku primjenjivost u interpretaciji dodira kao pojma. Polaznici će se u kreiranju rada imati priliku izraziti u kiparskom mediju ili kroz nešto suvremenije prakse. Fizičke granice Parka skulptura Dubrova predstavljat će i granice u traženju kod izbora elemenata radova, odnosno materijala. Finalni produkt ove radionice će biti fotografije radova snimljene pri završetku radionice, u suton.

Više informacija o konceptu radionica i autorici Marini Rajšić možete pronaći  OVDJE. Fotografije s radionice održane na temu Ivana Kožarića, održane 3.11.2021. pronađite OVDJE.

Program edukativnih šetnji i radionica za djecu i mlade financijski podupire Ministarstvo kulture i medija RH.tematska sjednica sjednica emil bobanović čolić park skulptura dubrova