Posjetite Festival cvijeća u subotu na Trgu Kature

Posjetite Festival cvijeća u subotu na Trgu Kature

27.4.2023. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

I ove godine Labin je domaćin Festivala cvijeća! Ove subote (29.4.) na Trgu Kature od 9 do 18 sati očekujemo vas uz predivno cvijeće i sjajnu glazbu.

Prije svega, na Festivalu će svoje rožice i sadnice prodavati desetak izlagača (među njima Rasadnik Šumber i OPG Batelić iz Županići), a u dodatnoj ponudi pronaći će se i domaći sirevi Fajman, ljuti umaci Forto, preparati od gljiva, voće (naročito sezonski hit: jagode), ljekoviti prirodni preparati i handmade suveniri.

Info punktove za građane imati će 1.MAJ i Mjesni odbor Kature, pokaznu radionicu za djecu prirediti će Pčelarska udruga Labin, a radionicu pružanja prve pomoći imati će labinski Crveni križ. Svoje proizvode će izložiti i Cvjetni studio La Fior te Centar za inkluzivnu podršku i zapošljavanje INPROMO, dok će udruga Krilo Labina održati svoj poznati humanitarni antikvarijat knjiga. Poljoprivredne strojeve iz svoje ponude predstaviti će Entrada, a solarnu proizvodnju električne energije Eko Sol.

Za slastice će se pobrinuti Dolce Frittella Food Truck, a snažnu domaću scenu craft piva predstavljati će Labona Craft Brewery iz Štrmca. Za gastro dio pobrinuti će se Poluotok street food.

Glazbeni dio donosi nam dvije kvalitetne grupe: Side Effects koja nastupa od 9 do 11 sati i Febra koja nastupa od 11 do 13 sati.

Edukativni dio također će biti intrigantan. Na samom trgu od 9 sati na dalje moći će se promatrati pletenje košara od pruća što će prikazati Anton Ljubičić, a u 16,30 sati također na trgu očekuje nas radionica “Začinske biljke u vrtu” koju vodi poznata TV vrtlarica Kornelija Benyovsky Šoštarić. Radionice su slobodne za javnost.

Festival cvijeća organizira se uz podršku Grada Labina, Turističke zajednice Grada Labina i LAG-a Istočna Istra.

PROGRAM:

9,00 – 18,00h: Festival cvijeća Labin (prigodna prodaja)

9,00 – 13,00h: radionica “Pletenje košara od pruća” – Anton Ljubičić

9,00 – 13,00h: pokazna radionica za djecu – Pčelarska udruga Labin

10,00 – 12,00h: radionica pružanja prve pomoći – Crveni križ Labin

16,30 – 18,00h: radionica “Začinske biljke u vrtu” – Kornelija Benyovsky Šoštarić

9,00 – 11,00h: glazba: Side Effects

11,00 – 13,00h: glazba: Febra

9,00 – 12,00h: razgovor s građanima – Mjesni odbor Kature

9,00 – 18,00h: info punkt – 1.MAJ

festival cvijeća kature trg kature mo kature začinsko bilje Kornelija Benyovsky Šoštarić