Popis dobitnika najviših gradskih priznanja za 2010. godinu

Popis dobitnika najviših gradskih priznanja za 2010. godinu

3.8.2010. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Vijećnici Gradskog vijeća Grada Labina jednoglasno su prihvatili Odluku o dodjeli javnih priznanja Grada Labina za 2010. godinu koja će biti uručena povodom Dana Grada Labina na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Labina, 17. kolovoza 2010. godine.

Počasnim građaninom Grada Labina imenovan  je dr. Fulvio Rustico, generalni konzul Republike Italije u Rijeci i to za doprinos u očuvanju nacionalnog identiteta, jezika i kulture talijanske nacionalne manjine u Gradu Labinu i za promidžbu Grada Labina.

Nagrada za životno djelo dodijeljena je prof. Tulliu Vorano za cjelokupni doprinos u razvoju kulture i humanističkih djelatnosti Grada Labina.

Nada Lončarević dobitnica je godišnje nagrade Grada Labina za stvaralački rad i posebna dostignuća kroz humanitarni rad u Udruzi Sv. Vinka Paulskog.

Priznanje Grada Labina primiti će Anton Gergorić, i to za najviše uspjehe u radu i osobite zasluge u promociji labinskog sporta te Anđelo Verbanac za izuzetan doprinos ukupnom razvoju i razvoju pojedinih djelatnosti, posebice industrije i turizma, te infrastrukture bivše Općine Labin.

Nives Matić dobitnica je zahvale Grada Labina za dugogodišnji rad i unapređenje pedagoške prakse i komunikacije te njegovanju kulturne baštine. 

 

Ove će se godine po prvi puta dodijeliti Godišnje nagrade Roberto i Daniela Giannini, Naime, godišnja nagrada Roberto i Daniela Giannini utemeljena je u počast tragično preminulim supružnicima pok. doc.dr.sc. Robertu Giannini i pok. mr.sc. Danieli Pulić-Giannini. Svrha dodjele ove prestižne nagrade je poticanje znanstvenoistraživačkog rada i promicanja studentskog stvaralaštva.

 

Na ovogodišnji natječaj pristigle su dvije kandidature i to  mr.sc.Lare Batičić, za znanstveni rad „Klinička značajnost određivanja aktivnosti serumske dipeptidil-peptidaze IV i oboljelih od upalnih bolesti crijeva“ te Lare Juričić za znanstveni rad „Solarni izvor napajanja za bežični osjetilni čvor“.

 

Iako je Odlukom regulirano da se iznos nagrade u visini od  trideset tisuća kuna dodjeli jednom dobitniku, Povjerenstvo je predložilo a Gradsko vijeće usvojilo da se iznimno ove godine ova nagrada dodijeli za oba znanstvena rada, te će sukladno tome biti podijeljena i novčana nagrada.

 

 

 

Odluka o dodjeli javnih priznanja Grada Labina u 2010.pdf63.14 KB
Odluka o dodjeli Godišnje nagrade Roberto i Daniela Giannini u 2010.pdf52.88 KB

 

Foto: ilustracija

 

priznanje grada labina priznanje nada lončarević anton gergorić tullio vorano lara batičić lara juričić fulvio rustico anđelo verbanac