Ponovno motel na popularnom istarsko - kvarnerskom Vidikovcu nedaleko Plomina

Ponovno motel na popularnom istarsko - kvarnerskom Vidikovcu nedaleko Plomina

26.1.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

PLOMIN - Nakon tri godine otkako je plominski ugostitelj Sergio Peteani unajmio motel Vidikovac, ovaj će se objekt, prvi na ulasku u Istarsku županiju iz Primorsko-goranske, opravdano svrstati u spomenutu kategoriju. Uređenih desetak soba, od kojih je jedna pristupačna i invalidima, bit će otvoreno oko Uskrsa.

 

Motel iz kojeg puca neprepričljiv pogled na Kvarnerski zaljev ovime će poduplati nekadašnje, u međuvremenu zanemarene, smještajne kapacitete.
Sagrađen prije 40-ak godina, od devedesetih je uglavnom bio zapušten, a povremena otvaranja nisu ga oživjela. Hoće li mu nova poduzetnička inicijativa konačno vratiti imidž iz sedamdesetih, kad je 24-satnim radnim vremenom privlačio mnoge namjernike, uključujući i one koji su ovamo svraćali po završetku noćnih provoda?
- Osim što se nije ulagalo, stvar su kočili neriješeni vlasnički odnosi. Kad je motel preuzimao sadašnji vlasnik Ambassador''''s Club, tvrtka sa sjedištem u Zagrebu, gotovo se urušavao. Nas koji smo znali za njegovu nekadašnju popularnost boljelo je srce dolaziti ovamo. Valjalo ga dotjerati te, prije svega, držati otvorenim i zimi. Stranci polude kad dožive ovaj pogled!, kaže Peteani, napominjući da iznova popularna »torta« ljeti, u baru i restoranu, zapošljava deset radnika.

Ovom lokalu, za koji se zna reći da je sagrađen zbog Josipa Broza Tita i njegovih navraćanja u Istru, pogoduje i blizina trajektnog pristaništa. Prema Brestovi se trenutno, od Vozilići, sanira Jadranska magistrala.

I. RADIĆ

Sergio Peteani poduzetništvo motel vidikovac ugostiteljstvo brestova istra plomin vozilići