Ponovna aktivacija podiznog stupića u Starom gradu – do kraja godine uvodi se novi sustav

Ponovna aktivacija podiznog stupića u Starom gradu – do kraja godine uvodi se novi sustav

22.3.2018. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Sutra u 9:00 sati aktivirati će se podizni stupić na ulazu u starogradsku jezgru.  Napominjemo kako sve kartice koje su vrijedile do kraja 2017. godine, vrijede i dalje sve do uvođenja novoga sustava sukladno Pravilniku o uvjetima i načinu izdavanja odobrenja za ulaz unutar zidina starogradske jezgre Grada Labina.

Sam Pravilnik neće se mijenjati, već je tijekom 2018. planirano uvođenje novog sustava kojim se prelazi sa sustava čitanja kartica na sustav očitanja registarskih oznaka vozila. Prilikom prelaska na novi sustav montirati će se kamere koje će prepoznavanjem registarske oznake vozila koje imaju dozvoljen ulaz automatski spuštati stupić. Drugim riječima, uklonit će se mogućnost zlouporabe jedne kartice za više različitih korisnika.

Prepoznavanje registarskih oznaka i uvođenje takvog sustava predstavljeno je na zadnjem primanju građana MO Labin Gornji 14. ožujka ove godine te je takav sustav i prihvaćen.

Za vlasnike smještajnih objekata unutar starogradske jezgre biti će omogućeno ubacivanje privremenih korisnika, tj.  registarskih oznaka nadolazećih gostiju u sam sustav, sa ograničenim vremenskim periodom ovisno o trajanju bookinga, dok će interventne službe na korištenje dobiti daljinske upravljače.


Foto: ilustracija

stupić stari grad labin stari grad parking mo labin gornji