Položeni vijenci povodom Dana antifašističke borbe i Dana državnosti RH

Položeni vijenci povodom Dana antifašističke borbe i Dana državnosti RH

21.6.2019. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Povodom Dana antifašističke borbe i Dana državnosti, delegacija Grada Labina i općina Kršan, Pićan, Raša i Sveta Nedelja, udruge proistekle iz Domovinskog rata, Udruženje antifašističkih boraca, Policijske postaje Labin, Javne vatrogasne postrojbe Labin, Civilne zaštite te ostali uzvanici, u petak, 21. lipnja 2019. položili su vijenac i zapaliti svijeću na Spomen obilježjima na Gradskom groblju Labin -Spomeniku palim borcima i  Centralnom križu.

Zamjenik labinskog gradonačelnika, Zoran Rajković  podsjetio je da obilježavamo dva datuma iz novije povijesti. Datume kada su se gradili ideali za bolju budućnost. `Iako mnogi nastoje umanjiti važnost tih događaja, važno je sjetiti ih se i obilježiti ih. Posebno se treba sjetiti onih koji su položili život na oltar domovine`,

Predsjednik Udruge antifašističkih boraca Severino Franković naglasio je kako ta dva značajna datuma u Labinu zajedno obilježavaju udruge proistekle iz Domovinskog rata i udruge  antifašističkih boraca, što je, veli, jedinstveni primjer u Hrvatskoj. Prisjetio je prisutne na zbivanja 41. i 43.te na posljetku poručio kako su sinovi i unuci boraca iz NOB-a morali pedeset godina kasnije, braniti državu od istog neprijatelja. `Očevi su stvorilo domovinu, a sinovi su je obranili`, zaključno je poručio Franković.

 
Prigodne skladbe interpretirao je maestro Franko Ružić, dok je velečasni Mirko Vukšić predvodio molitvu za sve poginule za slobodu Hrvatske.

dan državnosti polaganje vijenaca valter glavičić domovinski rat gradsko groblje labin