Položeni vijenci i odana počast preminulim predsjednicima Gradskog vijeća i Gradonačelniku

Položeni vijenci i odana počast preminulim predsjednicima Gradskog vijeća i Gradonačelniku

18.8.2023. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Grad Labin danas slavi svoj Dan grada koji se obilježava 17. kolovoza u čast donošenja prvog gradskog Statuta 1341. godine.  Bio je to povod jutrošnjeg polaganja vijenaca i odavanja počasti na posljednjim počivalištima naši istaknutih sugrađana koji su obilježili noviju labinsku povijest.

Gradonačelnik Valter Glavičić i zamjenica gradonačelnika Federika Mohorović Čekada položili su vijenac na grob pokojnog labinskog gradonačelnika Marina Brkarića. Predsjednica Gradskog vijeća i bivši predsjednik Gradskog vijeća, Eni Modrušan i Valter Poropat u društvu članova obitelji pokojnika, odali su počast i položili vijence na grobna mjesta pokojnih predsjednika Gradskog vijeća Grada Labina, Serđa Baskijere, Ercola Golje i Gracijana Kiršića.

Podsjetimo, od osamostaljenja RH, u posljednjih 30 godina Grad Labin imao je četiri gradonačelnika, Marina Brkarića, Bruna Hrvatina, Tulia Demetliku i Valtera Glavičića dok su predsjednici Gradskog vijeća bili Ercole Golja, Gracijano Kiršić, Lucijan Verbanac, Tullio Vorano, Serđo Baskijera, Valter Poropat i Eni Modrušan.

Ovo je za Labin i njegove građane najsvečaniji trenutak u godini. Dan koji nas čini ponosnim Labinjanima, ali i dan kada se sjećamo svih naših sugrađana koji su živjeli, radili i voljeli svoj grad. Uz vječno sjećanje na sve sugrađane bila je ovo prilika za odavanje posebne počasti preminulim sugrađanima koji su utkali dio sebe u Labin kakav danas poznajemo.

HVALA IM!

Link 

polaganje vijenaca in memoriam marin brkarić serđo baskijera ercole golja gracijano kiršić