Policija: Nema prekršaja u okupljanju građana ispred Rockwoola

Policija: Nema prekršaja u okupljanju građana ispred Rockwoola

4.12.2008. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Niti na jučerašnjem ponovnom spontanom okupljanju građana ispred tvornice Rockwool, kako kaže policija, nije bilo razloga za interveniranje.

– Veći broj građana počeo se jučer oko 20 sati okupljati u neposrednoj blizini tvornice kamene vune Rockwool te su zviždanjem i lupanjem prosvjedovali protiv rada tvornice. Mirno su se razišli oko 22.45 sati, a tijekom cijelog trajanja prosvjeda nije bilo potrebe za postupanjem policiji koja je nadzirala prosvjed, kazala je Nataša Rogić, glasnogovornica PU istarske. Dodala je kako su provjereni navodi o slučaju zalijetanja automobilom jednog od radnika tvornice u okupljene prosvjednike te da nije utvrđen prekršaj.

Iz policije su još izvijestili kako prema poduzetim mjerama u dosadašnjem spontanom okupljanju i prosvjedovanju građana nisu utvrđeni elementi prekršaja prema Zakonu o javnom redu i miru kao što nema elemenata prekršaja niti u slučaju navodnog lupanja i oštećenja automobila jedne djelatnice Rockwoola koje se prema izjavama Anđelka Toto-Ormuž, Voditeljice odnosa s javnošću tvrtke Rockwool, dogodio u utorak tijekom prvog spontanog okupljanja građana.

 

Foto: labinski policajci na spontanom prosvjedu ispred Rockwoola 3.12. 2008, Labin.info

 

Rockwool Anđelka Toto Ormož Nataša Rogić PU Istarska MUP policija prekršaj prosvjed