Pojeftinile sve vrste goriva

Pojeftinile sve vrste goriva

21.7.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Prvi put u posljednja tri mjeseca cijena litre eurodizela pala je ispod psihološke granice od 9 kuna. Prema informacijama portala cijenegoriva.info litra ove vrste goriva danas je jeftinija za šest lipa i sada se prodaje po cijeni od 8,97 kuna.

Pojeftinila su i benzinska goriva. Prema informacijama portala cijenegoriva.info litra eurosupera 95 jeftinija je za čak 21 lipu, što je najveći pojedinačni pad u ovoj godini (prije tri tjedna cijena je pala za 20 lipa). Tako je spremnik od 50 litara ove vrste goriva od danas jeftiniji za 10,5 kuna. Ujedno, litra eurosupera 95 najjeftinija je od kraja travnja.

Danas je pojeftinio i autoplin. Naftne kompanije snizile su  cijenu ove vrste goriva za 18 lipa i sada se prodaje za 3,57 kuna, ovisno o kompaniji. Ovo je drugi uzastopni tjedan pada cijene autoplina tijekom kojeg je litra pojeftinila ukupno 32 lipe. Ovotjedni pad cijena naftne kompanije objašnjavaju kombinacijom kretanja cijena burzovnih kotacija na Mediteranskom tržištu i odnosa tečaja dolara prema kuni, a i na svjetskim tržištima u posljednjih je mjesec dana barel sirove nafte pao za deset posto.

energetika pojeftinjenje benzin dizel eurosuper 95