Pojačani nadzor brzine kretanja vozila

Pojačani nadzor brzine kretanja vozila

13.4.2012. // PU Istarska // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

U ponedjeljak (16. travnja) od 14 do 18 sati na području cijele Istre provest će se prometna akcija pod nazivom ''''Nadzor brzine kretanja vozila''''.

Tijekom prva tri mjeseca 2012. godine na području Policijske uprave istarske evidentirana je 421 prometna nesreća, od čega su u 121 prometnoj nesreći evidentirane greške nepropisne ili neprilagođene brzine kretanja, što iznosi 29% od ukupnog broja evidentiranih prometnih nesreća.

Od tri prometne nesreće sa poginulim osobama koje su se dogodile ove godine, u dvije prometne nesreće evidentirana je greška nepropisne ili neprilagođene brzine kretanja vozila, što iznosi 67% od ukupnog broja prometnih nesreća sa poginulim osobama. Od 127 prometnih nesreća sa ozlijeđenim osobama, u 43 prometne nesreće evidentirana je greška nepropisne ili neprilagođene brzine kretanja vozila, što iznosi 34% od ukupnog broja prometnih nesreća sa ozlijeđenim osobama.

Sukladno iznesenom, kako bi se povećala sigurnost u prometu, Policijska uprava istarska će u ponedjeljak provesti istovremenu akciju s Policijskom upravom primorsko-goranskom, a osim prekršaja brzine, policijski službenici će sankcionirati i ostale prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

policija nadzor brzina