Pogledajte dokumentarni film „More sjećanja – stoljeće tradicije“

Pogledajte dokumentarni film „More sjećanja – stoljeće tradicije“

10.1.2024. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Pučko otvoreno učilište Labin putem mjere 2.2.1. Potpora za aktivnosti promocije, marketinga i očuvanja ribarske/maritimne baštine te promicanja održivog ribarstva i akvakulture ribarstvenog područja FLAG-a Alba kao dio projekta izradilo je dokumentarni film "More sjećanja" – stoljeće tradicije.

Dokumentarni film „More sjećanja – stoljeće tradicije“ u produkciji Level 52 iz Labina predstavljen je nedavno na novoj multimedijalnoj opremi. Film prati kronološki povijesni slijed ribarske i maritimne baštine područja Istočne Istre s naglaskom na rabački akvatorij i luku te Čepićko jezero. 

Na filmu gostuju povjesničari, poznavaoci tog dijela povijesti, ali i ribari koji se još uvijek bave tom djelatnosti. Picolo, Sabljo i Paliska, svaki na svoj način pričaju o njihovom radu, počecima ulaska u svijet ribarstva, ali i o prognozama za budućnost ove djelatnosti. Film obiluje nestvarno lijepim kadrovima rabačkog priobalja, Čepičkog polja, podmorja kao i raritetnim predmetima koji se koriste u djelatnosti.

Svrha projekta More sjećanja je očuvanje ribarske/maritimne tradicije i baštine te promicanje održivog ribarstva i akvakulture ribarstvenog područja FLAG-a Alba. Projekt je sufinanciran sredstvima iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo iz mjere 2.2.1. Potpora za aktivnosti promocije, marketinga i očuvanja ribarske/maritimne baštine te promicanja održivog ribarstva i akvakulture ribarstvenog područja FLAG-a Alba, a ukupna vrijednost projekta iznosi 30.311,45 EUR.

VIDEO


LEVEL 52 more flag lagur