Poezijom protiv raka

Poezijom protiv raka

14.4.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

LABIN-Glazbeno-poetskim recitalom pod nazivom »Pasoj« pjesnikinje i kantautorice Zlate Jurcan Vukelić u petak je zaključena redovna skupština labinskog ogranka Lige protiv raka. Glavne točke dnevnoga reda bile su, uz financijsko i izvješće o radu u protekloj godini, izbor predsjednika i imenovanje osobe za zastupanje udruge, a nove funkcije preuzele su Vesna Mirković Čok i Nevenka Belušić.


Prema riječima predstavnice udruge Božene Vutuc, Liga nastavlja organizirati edukativna predavanja te pružati podršku oboljelima i članovima njihovih obitelji, a najavila je i skori izlet na Skitaču i predavanje dr. Morena Milevoja na temu raka tijela maternice.

Naglasila je i dobru suradnju s Gradom i Općinom Raša, no smatra da bi se ostale općine na Labinštini trebale aktivnije uključiti u ovaj oblik okupljanja građana.


Ozbiljne teme na skupštini nešto kasnije zamijenili su stihovi i pjesme Zlate Jurcan Vukelić, kojoj su se na sceni Maloga kazališta pridružile i članice njezine vokalne grupe »Toncatilitić«.

 

Zlata Jurcan Vukelić Liga borbe protiv raka Labin zdravlje prevencija Moreno Milevoj Nevenka Belušić