Počinje Labin Jazz Republika

Počinje Labin Jazz Republika

3.7.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

U sklopu kulturne manifestacije Labin Art Repubike, večeras počinje i manifestacija Labin Jazz Republika koncertom Telefon Blues Banda kod šipine u centru starogradske jezgre sa početkom u 21 sat.

U sklopu manifestacije nastupiti će još i Plava trava zaborava 3. srpnja i Hot Jazz Kvartet 5. srpnja.

Sva tri koncerta održati će se Kod špine u 21 sat i ulaz je BESPLATAN. 

 

Na projekt Labin Art Republika  ove godine je  utrošeno 500 tisuća kuna, a  je cijeli Projekt LAR-a sufinanciran od strane Grada Labina, Ministarstva kulture i Turističke zajednice Grada Labina te Istarske županije.

 

Program: 

3. 7. TELEFON BLUES BAND:

U svojim počecima zvali su se Telefon, a 80-tih nastavljaju djelovanje kao Telefon Blues Band.
Njegujući muziku 60-ih i 70-ih sve do danas, taj je cover bend po svojoj kvaliteti jedinstven u ovom dijelu Europe. Sudjelovali su u mnogobrojnim televizijskim emisijama i projektima kao što su Bravo, Nogometna televizija i Baloon te Crno bijelo u boji. Takoñer su napravili i glazbenu podlogu za plesne predstave „Fluid“ i „Tango je tužna misao koja se pleše“ (ZKM). 
Telefon Blues Band poznat po svojoj tradiciju klupskog sviranja blues i rock standarda. 

Članovi Telefon Blues Banda :
 
Vedran Božić – gitara, vokal
Neven Mijač – usna harmonika, vokal
Slavko Pintarić – bubnjevi
Tomas Krkač – bas gitara, vokal

 

4. 7. PLAVA TRAVA  ZABORAVA

Prvu Yu country & western grupu Plava Trava Zaborava osnovao je gitarista Eduard Matesić 1982 godine na inicijativu Dražena Vrdoljka. U grupi su bili: Rajka Sutlović (vokal), Branimir Pif Bogunović (akustična gitara, harmonika), Vatroslav Markušić (violina), Davor Rodik (pedal steel gitara), Vladimir Georgev (bas gitara), Pavle Balenović (banjo) i Hrvoje Bini Galeković (bubnjevi). 09/05/1984 uslijedio je prvi veliki koncert u Zagrebačkom GSC "Kulišić" gdje je snimljen i njihov debi album "Live".
Povodom 16 roñendana 14. svibnja 1998. godine održali su koncert u Zagrebačkom OTV Domu koji je zabilježen kao posljednji album "16 nam je godina tek" objavljen 1999 godine za Croatia Records.
Na koncertu su pjevali kao specijalni gosti Aki Rahimovski "Godineprolaze", Severina "Trava zelena",
Oliver Dragojević "Cesarica", Goran Bare "Vrijeme je da se krene", V.Kočiš Zec "Zadnja ruža", Vanna "Always on my mind" i Divas "Children go where I send thee".
 

 

5.7. HOT JAZZ KVARTET 

Hot Jazz Kvarteta iz Siska je kvartet koji će predstaviti gipsi swing glazbu, pa će ljubitelji romske glazbe doći na svoje. 
Damir Kukuruzović & Hot Jazz Kvartet su rijetki glazbeni zastupnici narodnih manjina koji većinu štovatelja imaju izvan svoje manjine.
U svijetu hrvatskog, ali i meñunarodnog jazza, Damir Kukuruzović poznat je kao izvrsni gitarist.  Svi koji nisu imali priliku slušati Damira na gitari, izvrsnog Brunu Urlića na violini, legendarnog Sašu
Boroveca na bassu, te majstora ritma na bubnjevima Želimira Bičanića, pozivamo na koncert da se uvjere sami.

Članovi Hot Jazz Kvarteta:
 
Damir Kukuruzović - gitara,
 Bruno Urlić - violina, 
Saša Borovac - bas, 
Želimir Bičanić - bubnjevi

 

Foto: Telefon Blues Band 

 

 

LAR Labin Art Republika Hot Jazz Kvartet Labin Jazz Republika Telefon Blues Band jazz Plava trava zaborava kultura Labin manifestacija