Plomin na ugljen Jakovčićev zalog Kukuriku koaliciji

Plomin na ugljen Jakovčićev zalog Kukuriku koaliciji

5.11.2012. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Politika

Maurizio Licul, vijećnik Ladonje osvrnuo se na današnjoj konferenciji za novinare na, kako je naveo, igrokaz IDS-a koji se dogodio na posljednjem zasjedanju Županijske skupštine, a u vezi s izgradnjom Plomina 3. Kako je naveo Licul, Ladonja je još krajem kolovoza uputila zahtjev za hitnom raspravom o gradnji TE Plomin, a nakon što su od županijskih vijećnika zatražili da zauzmu jasan stav po tom pitanju probudio se i IDS.

- Loše kopirajući Ladonju sada i oni sami traže raspravu. No, u međuvremenu se po hitnom postupku u Sabor šalje prijedlog Zakona o energiji koji Istri oduzima bilo kakvu moć da utječe na energent u Plominu 3, naveo je Licul posjetivši da sporni Zakon i to bez ikakvih primjedbi podržavaju i dva IDS-ova saborska zastupnika Valter Boljunčić i Giovanni Spozna.

- Indikativno je da se par dana nakon što su digli ruke za spomenuti Zakon potpisuje koalicija IDS-SDP u Puli. Slijedi igrokaz u Pazinu, u režiji IDS-a, koji je još jednom dokazao da ova stanka dobro trguje foteljama pa čak i kada je valuta u kojoj se one plaćaju zdravlje Istrijana, naglasio je Licul.

Jedini trenutak kada je Plomin 3 na ugljen mogao biti zaista odmaknut od Istre bio je, smatra on, vrijeme kada se lani dogovarala Kukuriku koalicija uoči prošlih parlamentarni izbora.

- Da su IDS i Jakovčić zaista imali želju zaštititi Istru od Plomina 3 na ugljen mogli su uvjetovati IDS-ov ulazak u koaliciju upravo time i onda predložiti eventualni referendum. No, to nisu učinili; dapače Plomin 3 bio je Jakovčićev zalog koaliciji što je u više navrata javno naglasio i sam premijer Milanović riječima da se IDS nikada nije protivio Plominu 3 na ugljen.  (B. PETROVIĆ) 

ladonja politika lokalni izbori politika plomin te plomin izbori 2013 te plomin 3 ugljen demagogija jakovčić