Plave zastave po 16 put vijore rabačkim plažama

Plave zastave po 16 put vijore rabačkim plažama

12.6.2017. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Ekologija

U petak je na rabačkoj Veloj đirini u uvali Maslinica svecano podignuta Plava zastava a čast podizanja pripala je bračnom paru Asji i Peteru Won De Berg koji 45 godina ljetuju u autokampu Maslinica. Svečanom činu podizanja prisustvovao je  labinski gradonačelnik Valter Glavičić, njegova zamjenica Federika Mohorović Čekada, ravnatelj eko Udruge „Lijepa Naša, dr. Ante Kutle direktorica Turističke zajednice Radmila Paliska Kos, predstavnik Maslinice Franko Šumberac, Sandi Sinožić, direktor destinacije Rabac Valamar Rivijere te drugi gosti i uzvanici.

„Rabac se može pohvaliti činjenicom da se Plava zastava vijori na plažama već šesnaestu godinu, i da su njome označene sve rabačke plaže. To je dokaz kvalitete našeg mora, uređenja plaža i priobalja, osiguranja, spasilačkih službi, te svih ostalih sadržaja bitnih i nužnih za dobivanje Plave zastave. To govori o čvrstoj opredijeljenosti lokalne zajednice i svih dionika turističkog sektora o savjesnosti očuvanja prirodnog bogatstva kojeg smo naslijedili- rekao je tom prigodom gradonačelnik Valter Glavičić.

Ante Kutle istaknuo je kako se Rabac i Istra, pogotovo mogu ponositi čistim morem, plažama i okolišem, jer su sve rabačke plaže pokrivene plavim zastavama. U Istri ih se od ukupnog broje u cijeloj državi nalazi polovica, a u samom Rapcu deset posto.

Predstavnik hotelskog kompleksa Maslinica Franko Šumberac, nije krio zadovoljstvo što se Plava zastava ponovno zavijorila baš na plaži ispred njihovih hotela, te podsjetio kako u tome imaju zasluge mnogi, od lokalne zajednice, turističkih djelatnika na svim razinama, a velik udio u očuvanju mora i priobalja imaju i sami gosti.

U kulturnom dijelu programa učestvovala je klapa „Labin“ i mlada labinska solistica Romina Peti.

 

 

plava zastava rabac plaža turisti ekologija kupanje