Pismo istarskih kulturnjaka ministrici kulture

Pismo istarskih kulturnjaka ministrici kulture

29.11.2016. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Kultura

Kulturni djelatnici okupljeni prošli petak na Saboru kulture Istarske županije u Labinu poslali su dopis ministrici kulture Nine Obuljen Koržinek izražavajući svoju zabrinutost "zbog negativnih učinaka najavljenih promjena u poreznom zakonodavstvu, kao i zbog posljedica Uredbe o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provodi udruge na djelatnost organizacija i pojedinaca u sektoru kulture". Kako se ističe u dopisu upućenom ministrici "najavljene promjene poreznih propisa dodatno će opteretiti neprofitne organizacije i pojedince u kulturi dok uredba onemogućuje financijski uredno i stabilno poslovanje neprofitnih organizacija u prvoj polovici fiskalne godine".

 

Istarski kulturnjaci ujedno pozivaju ministricu da svojim zauzimanjem i konkretnim mjerama pokuša zaštititi najranjiviji, ali i najvitalniji dio sektora. Pismo je potpisalo četrdesetak djelatnika u kulturi, a podrška se i dalje može potpisati putem Facebook stranice Istarske kulturne agencije - Agenzia culturale istriana. (V. B.)

organizacije problemi Istra pismo ministrica kulture Labin Pula Lamparna Sabor kulture financije izvještaji Nina Obuljen Koržinek udruge kulturnjaci