Pijani Labinjan s 2,85 promila alkohola u krvi kažnjen s 10 tisuća kuna i oduzimanjem vozačke dozvole

Pijani Labinjan s 2,85 promila alkohola u krvi kažnjen s 10 tisuća kuna i oduzimanjem vozačke dozvole

19.1.2010. // iPress // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Istarska je policija tijekom proteklog vikenda pojačano kontrolirala promet, a rezultat akcije je devet vozača privedenih na triježnjenje među kojima su i dva rekordera, vozač iz Poreča s 3,01 promila i Labinjan s 2,85 promila alkohola, te vozač iz Šišana koji je za volanom uhvaćen pod utjecajem metadona.

Porečan (30) je zaustavljen u nedjelju oko 6.40 sati kada je zbog 3,01 promila alkohola priveden u policiju na triježnjenje, a potom i na Prekršajni sud u Poreču. Kažnjen je novčanom kaznom u iznosu od 7 tisuća kuna, a oduzeta mu je i vozačka dozvola na 6 mjeseci.

S 10 tisuća kuna i oduzimanjem vozačke dozvole kažnjen je i 49-godišnjak iz Labina koji se u subotu, 16. sječnja oko 15 sati nije zaustavio na policijski znak, a kada je uhvaćen izmjereno mu je 2,85 promila alkohola u krvi.

Vozača (32), koji je zatečen u Šišanu u petak oko 12.50 sati da upravlja automobilom pod utjecajem metadona, Prekršajni sud u Puli poslao je u zatvor na 12 dana.

Policija je uz privedene vozače u vrijeme vikenda u prekršaju ''''''''ulovila'''''''' još 247 vozača, a najviše je onih koji su prekoračili brzinu vožnje, njih 81.

 

zakon o sigurnosti prometa na cestama crna kronika alkohol pijanac prometni prekršaj policija kazna oduzimanje vozačke