Pićan se žalio na presudu o Rockwoolu

Pićan se žalio na presudu o Rockwoolu

7.5.2012. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Pićansko vijeće je na sjednici u subotu podržalo žalbu na presudu pazinske stalne službe Trgovačkog suda u Rijeci kojom je krajem ožujka odbačena tužba Općine Pićan protiv tvornice kamene vune Rockwool zbog onečišćavanja okoliša i ugrožavanja zdravlja ljudi te zahtjev za regulaciju emisija i naknadu štete u iznosu od 15 milijuna kuna.

Žalbu je Branislav Vukojević, odvjetnik koji zastupa Općinu, predao u subotu, posljednjeg dana zakonskog roka, pa vijećnici, za razliku od najave dane na sjednici u četvrtak, nisu odlučivali o podnošenju žalbe, nego o njenom eventualnom povlačenju.

Vukojević ih je pisano obavijestio da to mogu učiniti u bilo kojem trenutku te da 174 tisuće kuna, koliko žalba stoji, neće uračunati u svoje troškove, odnosno da je ona za Općinu besplatna.

Dvoje od osam prisutnih vijećnika, Jasmina Slivar s NL Kristine Đurović i nositelj NL Branko Ružić, ostali su suzdržani, odnosno nisu htjeli preuzeti odgovornost za eventualni gubitak parnice, koji bi Pićan gurnuo u velike toškove.

Oboje smatraju da je  u žalbenom postupku potrebno podnijeti još dokaza jer postojeći nisu dostatni da bi pobili obrazloženje presude, koja glasi da inspekcijski nalazi i nalazi niza ovlaštenih institucija pokazuju da emisije iz tvornice ne prekoračuju zakonom dozvoljene granice.

Žalba je predana sudu u Pazinu, a o njoj će odlučivati Viši trgovački sud u Zagrebu. (R. SELAN)

 

tužba žalba rockwool presuda