Peterostruko ubojstvo u Puli

Peterostruko ubojstvo u Puli

8.11.2007. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

ečeras oko 19 sati u Puli se dogodilo stravično peterostruko ubojstvo u obiteljskoj kući u Rohregerovoj 33. Prema neslužbenim informacijama, ubojica Damir Voschion (46) metkom u glavu smaknuo je svoga brata Deana (40), njegovu ženu Natašu (36) te njihovo dvoje djece - dvomjesečnog dječaka te 7-godišnju djevojčicu. Potom je iz pištolja ustrijelio i svog oca Renata (70). Pobijenu obitelj su, navodno, našli susjedi.  

Ubojica se nakon zločina  sam predao policiji. Saznajemo kako se Damir Voschion kraće vrijeme bavio boksom ali je zbog ozljeda morao prekinuti treninge. Do sada nije evidentiran u policiji a navodno je bio zaposlen kao vatrogasac u Uljaniku. Istražni sudac Svetislav Vujić, državni odvjetnik Vlado Sirotić i načelnik Krim policije Dragutin Cestar su na mjestu tragičnog događaja.

Vujić je kratko rekao kako motivi ovog, u Puli ali i u Hrvatskoj, nezabilježenog zločina "leže u obiteljskim razmiricama". Obitelj Voschion u Rohregerovoj je imala obiteljsku kuću u kojoj je u prizemlju živio otac, ubijeni brat s obitelji imao je stan na prvom katu dok je ubojica živio na katu iznad. Prema prvim pričama šokiranih susjeda obitelj je bila mirna i nikad prije nije bilo incidenata. Damir je, kažu, nakon što se razišao s bivšom suprugom živio sam ali je kod njega često boravio sin koji je bio jako vezan uz cijelu obitelj.  

Čini se da je ubojica u Deana pucao na samim ulaznim vratima tako da je susjeda zamijetila "čovjeka kako leži na ulazu" i otišla provjeriti zovući hitnu. Kada je shvatila da Dean leži mrtav pozvala je supruga koji je potom, u kući, zatekao prestrašan prizor. Iako još u šoku pokušao je rekonstruirati stravičnu sliku koju je zatekao - mama Nataša ležala je na kauču pogođena metkom u glavu, beba u bijelom je bila u njenoj blizini dok je sedmogodišnju djevojčicu njen ujak i ubojica vjerojatno prekinuo u pisanju zadaće. Otac Renato je, prema njegovoj priči, ubijen u svom stanu.      

Na mjesto tragičnog događaja, izbezumljen od bola, došao je i otac ubijene Nataše koji neprestano ponavlja kako hoće vidjeti svoju djecu... Policija ga ne pušta u stan jer očevid još uvijek traje.      

- Šok je ogroman, kao da sam brata izgubio..., priča nam kroz suze prvi susjed Anđelo Pauletić prisjećajući se kako su on i ubijeni Renato još 80-tih u isto vrijeme počeli zidati kuću. Sedamdesetogodišnji Renato, sada u mirovini, nakon povratka iz Amerike zaposlio se u Uljaniku. - Baš sve je činio za familiju, nikad nisam ni pomislit mogao da bi se ovako nešto moglo dogoditi..., priča potreseni Pauletić. Susjedi, rodbina i poznanici u grobnoj tišini još uvijek se okupljaju se u Rohregovoj.   

pula ubojstvo masakr abnormalno psiho triler ludnica užas