Petar Koroljević gitaru zamijenio lončarskim kolom

Petar Koroljević gitaru zamijenio lončarskim kolom

14.4.2009. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Ostalo

Za uskršnjih blagdana stari je Labin živnuo, obišlo ga dosta turističkih grupa, izletnika, turista iz drugih odredišta u Istri, bilo je i novinara iz Srbije, ali je i ono nešto malo trgovina unutar njegovih zidina zbog Uskrsa bilo zatvoreno. 

Za sve te dane svojevrsni je život usnulom gradiću unio labinski pedagog i majstor gitare Petar Koroljević, koji je za školskih praznika svoj omiljeni instrument nakratko zamijenio glinom i lončarskim kolom, kojega je okrenuo u obiteljskoj prodavaonici suvenira i slika. Umješne ruke, kao da prebiru po žicama gitare, začas su iz gnjecave, vlažne zemlje pred znatiželjnim turistima oblikovale lijepe vaze, vrčeve i druge  ukrasne predmete, koje će potom krenuti na svoj putom u domove širom Europe. Uz počesta objašnjenja glagoljiva Petra na odličnom talijanskom ili nešto slabijem njemačkom jeziku.

Na kraju balade razišli su se zadovoljni i gosti i labinski gitarist, koji će, kada mu zaigra oko srca, jednog dana opet uzeti u ruke svoju gitaru i zasvirati za svoju dušu i na radost prijatelja i gostiju, kojima su uvijek mile ovakve sličice s odmora na Jadranu. (MM)

labin uskrs stari grad petar koroljević suveniri keramika