Pedeset godina labinskih strojara i električara

Pedeset godina labinskih strojara i električara

1.9.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Ostalo

Maturanti Škole učenika u privredi iz 1958. godine okupili su se prošle subote u Srednjoj školi Mate Blažine i druženjem obilježili 50. obljetnicu mature.
Četrdeset bivših srednjoškolaca iz razreda strojara i električara pristiglo je iz cijele Hrvatske, Europe, Kanade i Amerike, a pridružio im se njihov nekadašnji profesor Frane Biočić.

Trinaestorici iz generacije te nastavnicima koji više nisu među živima odana je počast minutom šutnje, a na grob razrednika Đina Bembića položeno je cvijeće. U školi ih je sa suvremenim nastavnim programima i metodama upoznao ravnatelj Čedomir Ružić.


Ova generacija labinske srednje škole isticala se već tijekom školovanja osvajajući prva mjesta na natjecanjima diljem bivše države. Mnogi su potom završili fakultete postavši pravnici, ekonomisti, inženjeri i tehničari. Zapošljavali su se Tvornici alatnih strojeva Prvomajska Raša, IUR-u, »Radi Končaru« te drugim metalskim poduzećima Labinštine, a pojedini su se vraćali u školu kao nastavnici i sudjelovali u obrazovanju budućih metalaca.
R. S

maturanti godišnjica srednja škola obrazovanje sjećanja Frane Biočić IUR Čedomir Ružić