Parni valjak u Labinu oduševio i raspjevao punu dvoranu posjetitelja koji su došli iz cijele Istre i šire

Parni valjak u Labinu oduševio i raspjevao punu dvoranu posjetitelja koji su došli iz cijele Istre i šire

9.3.2024. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Glazba

Parni Valjak, jedan od najistaknutijih domaćih bendova, koncertom za Dan žena u punoj velikoj dvorani labinskog Sportskog centra "Franko Mileta" pred oko 2.500 obožavatelja započeo je bogatu koncertnu turneju u narednim mjesecima. Odličnom svirkom i izvedbom dobro znanih hitova, s novim pjevačem Igorom Drvenkarom, oduševljenoj publici u Labinu u kojoj je uz Labinjane bilo i mnogo njihovih obožavatelja iz cijele Istre ali i preko Učke - stigla su i dva autobusa posjetitelja iz Slovenije - donijeli su radost i veselje u ovoj prekrasnoj glazbenoj večeri.

Bili su tu i labinski gradonačelnik Valter Glavičić i zamjenik župana Tulio Demetlika sa suprugama, te mnogo poznatih i nepoznatih lica koja su cupkala i pjevala. U Labinu je Parni valjak već nastupio 23. prosinca 2016., na otvorenom u centru grada u sklopu programa Božić u Labinu, ali ovaj koncert, bez Akija Rahimovskog, bio je nešto novo i drugačije.

Valjak s Igorom Drvenkarom dobio je veliku potporu razdragane publike te su oni "pojačani" ženskim vokalima, Tinom i Anom, dali svoj maksimum na dvosatnom koncertu nakon kojeg su odsvirali još dvije pjesme za bis. Bend koji je obilježio pola stoljeća regionalne glazbene povijesti na to je razdoblje podsjetio svojim poznatim starim hitovima, svevremenskim klasicima poput "Stranica dnevnika", "Jesen u meni", "Dođi", "Ugasi me", "Zastave" "Neda" i drugima koje je s njima pjevala i publika. Svoju koncertnu setlistu nadopunili su i s pjesmama koje nisu uživo izvodili tijekom prošle godine te s tri nova singla s prepoznatljivim potpisom Huseina Hasanefendića Husa.


Riječ je o pjesmama "Moja glava, moja pravila", "Bogati će pobjeći na Mars" i "Sad kad znaš" s kojima su dosegnuli i vodeće pozicije HR Top 40 liste. Pjesma "Moja glava, moja pravila" ostvarila je i dvije nominacije za nagradu Porin, u kategorijama "Pjesma godine" i "Najbolja izvedba grupe s vokalom". Publika je bila oduševljena, a razgovarali smo s grupicom od deset djevojaka koje su stigle iz Žminja.


- Počastile smo se ovim koncertom za Dan žena. Inače veliki smo fanovi Parnog valjka, pratimo ih godinama i već smo bile na pet njihovih koncerata, između ostalih u Areni, Zagrebu, Poreču. Novi pjevač je vrlo dobar, ima sličan glas kao Aki. Odlazimo s koncerta jako zadovoljne, rekla nam je Eni Vretenar iz Žminja. Grupa djevojaka došla je iz Rovinjskog sela, Kanfanara i Žminja a u njihovo ime dojmove nam je podijelila Roberta iz Rovinjskog Sela:


- Oduševljene smo! Inače smo fanovi novog pjevača Igora i zbog njega smo došle na ovaj labinski koncert, na mladima svijet ostaje, rekla je Roberta. Stella Šimić iz Raše koncert je pratila s ocem, iz prvog reda tribine:


- Jako sam zadovoljna, iznad očekivanja, ovo mi je prvi put da ih gledam i slušam bez Akija. No i novi pjevač je odličan, on je budućnost benda. Lijepo ga je slušat ali i gledat, rekla je Stela. Igor Munjas iz Rapca stigao je na koncert sa suprugom.

- Ugodno sam iznenađen jer nije lako zamijeniti i nadomjestiti Akija ali novi pjevač je odličan i pun energije. Atmosfera je bila odlična, Labinjani su pokazali da su željni ovakvih koncerata u svom gradu i u ovoj dvorani, rezimirao je svoje dojmove Igor, a Barbara Kršulja iz Labina koja je povela svoju kćerkicu i supruga dodala:

Više Glas Istre


Branko Biočićparni valjak koncert dan žena