Ovoreno pismo Tanje Pejić

Ovoreno pismo Tanje Pejić

26.6.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Politika

S obzirom da se po pravilima poslovnika nije mogla javiti na komentar vijećnice Vesne Šćire Knapić, vijećnica Tanja Pejić poslala je otvoreno pismo medijima koje uz pripadajuće priloge prenosimo u cijelosti:


RIBANJE I RIBARSKO PRIGOVARANJE

“Ribanje i ribarsko prigovaranje” spada u vjerodostojno iskustvo samog autora pa se može reći da on ovim djelom pripovijeda svoje vlastite zgode.

Moja zgoda i vlastito iskustvo je osvrt na jedan dio sa današnje sjednice, u kojem se po pravilima Poslovnika nisam imala pravo javljati na ''revanš'' koji ću sada napisati.

Neću se koristiti imenima, jer će se vijećnica sama prepoznati, a nije bitna ona već je bitna njezina PORUKA – i učestali autogolovi koje daje kako sebi tako i pripadajućoj stranci.

1.      AUTOGOL – politiziranje !

Nakon rasprave po točki o prihvaćanju izvješća poslovanja Vodovoda, vijećnica je prozivala (pretpostavljam samo moju raspravu) na političko sakupljanje bodova. S obzirom da je njoj u svom radu prvenstveno bitna politička igra (koju ja u svom slučaju zaista ne vidim), meni je žalosno da se tako očito izjašnjava o tome, bilo bi bolje da se uspije suzdržati.

Tako je bilo i za raspravu po točki vezanoj za Prtlog, ma skoro na svim sjednicama na kojima je prisutna, iskače poput suca kako bi nas / mene upozorila na kršenje ''igre''. Ponekad mislim da je ona predsjednica vijeća, ili da se zaboravi da je ovo vijeće a ne interni sastanak unutar svoje stranke.

2.      AUTOGOL – građani su insajderi (žviždači) ?!

Za njenu izjavu o insajderima, pretpostavljam da je mislila na moj dio rasprave koji sada citiram:

'' U Izvješću Vodovoda se spominje "Novi sustav dezinfekcije" za koji ste izjavljivali da je najbolji, u medijima ste izjavljivali da je sustav i najsigurniji, a ove godine je skoro nastradao jedan djelatnik, i to ne zbog ljudske pogreške. Možete li nam malo približiti taj incident koji se dogodio i razlog zbog kojeg je došlo da skoro pa kobne nesreće ? I jesu li i dalje ugroženi djelatnici Vodovoda po tom pitanju ? Zašto se slučaj zataškava ? ''

Dakle, građani, vi ste prozvani kao INSAJDERI, ZVIŽDAČI, neprijatelji. Jer očito da ste vi ovdje za nekoga ''kao da vas nema''. Ako nije tako, ne znam kako bi drukčije ovo objasnila.

3.      AUTOGOL – mentor

U jednom dijelu rasprave sam rekla da imam mentora za područje ''vode'' (Mladen Bastijanić) i da mi je to i hobi. Naravno da koristim sva svoja saznanja kako bi ukazala na dugoročne probleme jer mislim da je to jedan od načina da se o njima raspravlja i krene u rješavanje istih. Zato, nemojte biti ljubomorni, potrudite se informirati i učiti i tako pridonijeti radu ovog Vijeća – možete me uzeti za primjer. Ili vi poput dogradonačelnika bi izjavili kako je Bršica u drugoj općini, pa se nas to ne tiče ?! A da je Rabac u pitanju ?

4.      AUTOGOL – Izvješće o poslovanju pučkog otvorenog učilišta

Ovaj autogol neću definirati sada. A znate da insajdere (građane) svojim ponašanjem samo potičete da se obrate meni da o tome zviždim. Ako dođe do ''političke igre'' koju ''ulica pjeva'', tada ću pojasniti vaše izlaganje po navedenoj točki, koje uostalom nije imalo opravdanih temelja, što ste i sami demantirali.

 

U privitku dostavljam raspravu po točki za Vodovod kako bi građani i insajderi sami zaključili da li je ovo političko skupljanje bodova.

Tanja Pejić, 26.06.2018.g.


tanja pejić gradsko vijeće grad labin