Ovogodišnja 49. Smotra narodne glazbe i plesa Istre nikad uspješnija

Ovogodišnja 49. Smotra narodne glazbe i plesa Istre nikad uspješnija

26.8.2014. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Kultura

Ovogodišnja 49. Smotra narodne glazbe i plesa Istre, održana 9.kolovoza u Labinu bila je vrlo uspješno organizirana i dobro pripremljena, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare u ime organizatora Saveza folklornih društava Istre i RKUD-a Rudar iz Raše njihov predsjednik Josip Pino Knapić: (ton – Josip Pino Knapić).

 

Na smotri je sudjelovalo ukupno 243 izvođača iz cijele Istre, izabranih za nastup na lokalnim smotrama održanim u Barbanu, Svetom Lovreču Pazenatičkom, Katunu Trviškom i Dubrovi.

Od 15 folklornih društva koliko ih djeluje u Istri u Labinu je nastupilo njih 13, KUD „Mate Balota“ iz Raklja nije nastupio zbog bolesti nekih članova, a KUD Dajla nije imao pravo nastupa jer nije sudjelovao na niti jednoj od lokalnih smotri. Posebno raduje, rekao je Knapić, velik broj pjevača i skupina te velik broj mladih: (ton – Josip Pino Knapić 1). Prema njegovim riječima ove godine velika se pažnja posvetila i nošnjama, kojima se pokazuje bogatstvo Istre, a što je vrlo važno. Već u rujnu, kazao je Knapić, započet će se s pripremama za 50-tu jubilarnu Smotru domaćin koje će biti Pula.

 

Članak iz Glasa Istre

 

 

 

 

pino knapić smotra narodnog plesa folklor kultura