Ovog vikenda u Pićnu manifestacija LegendFest festival narodnih priča, legendi i mitova Istre (Audio)

Ovog vikenda u Pićnu manifestacija LegendFest festival narodnih priča, legendi i mitova Istre (Audio)

30.7.2008. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

U Pićnu će se 2. i 3. kolovoza održati LegendFest, festival narodnih priča, legendi i mitova Istre. Uz predstave, performanse, izložbe, radionice, koncerte, publika će moći uživati u degustaciji vina, a naći će se tu i animatori u srednjovjekovnim kostimima – vještice, divovi, patuljci, čarobnjaci, vilenjaci.

Od predstava publika će moći vidjeti – ''Div Jura'', lutkarsku predstavu za djecu, ''Od kaosa do Zeusa'', predstavu kazališne radionice za djecu pod vodstvom Ane Ogrizović te ''Istarske štorice'' predstavu za odrasle udruge Ferr iz Pule.

Performansima će se predstaviti Lakrdijaška skupina Artistika iz Zagreba i to ''Odom ludosti'' i vatrenim spektaklom, Filip Ličanin s nezavisnim umjetničkim projektom (igrana maskerada) ''Histria More Doors DON-G'', Davor Dundara, Jasna Held ''Hrvatskim mitovima i legendama'' i ''Slikom od brokata'', Trupa To plesno-poetskim performansom ''Dokument (žena od iskona)'' te Maja Dobrila glazbeno-scenskim performansom ''U potrazi za čudesnim''.

Na LegendFestu će se upriličiti izložba i radionica udruge EIA ''Realnost fantazije – vile'', a održat će se i predavanja te projekcija fotografija vila i drugih bića. Također će se upriličiti izložba Davora Dundare, Nenada Pantića,Vinke Krnić te Maje Pasarić. Održat će se i kamp vitezova ''Bratsvo sv. Mihovila'', kazališna i likovna radionica za djecu te stvaralačka radionica.

Publika će moći vidjeti koncert udruge Hrvatski gajdaški orkestar te nastup folklornog društva iz Pazina a više informacija pročitajte na stranicama LegendFesta.

 

"U sklopu festivala organizirane se kazališna i likovna radionica za odrasle, degustacija pićanskih vina te izložba ilustracija. Ivor Zidarić, voditelj festivala Legendfest poručio je (Prilog Ivor Zidarić)." Radio Labin

LegendFest Pićan Ivor Zidarić Davor Dundara mitovi legende Istra manifestacija narodne priče